Categories: Stil de viaţă

Alimentele care duc la îmbătrânirea prematură și afectează cel mai mult sănătatea

Alimentația joacă un rol foarte important în viața noastră. Aceasta poate susține sănătatea organismului sau îl poate îmbolnăvi, motiv pentru care este indicat să avem un stil de viață cât mai sănătos.

Deși pot fi plăcute, anumite alimente sunt foarte nesănătoase pentru organismul nostru. Aceste pot duce la deshidratare și stimulează dezvoltarea inflamației în organism, efecte care alterează, în timp, sănătatea corpului.

Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur

Alimentele prăjite

Procesul de prăjire susține formarea de radicali liberi, molecule instabile care deteriorează celulele organismului și, în consecință, îmbătrânesc pielea. De asemenea, acumularea radicalilor liberi este asociată cu dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancerul. Alimentele prăjite nu afectează numai pielea, dar și sănătatea generală.

Produsele ce conțin cofeină

Cofeina are proprietăți diuretice care, în anumite cazuri, pot duce la deshidratare. Deshidratarea este direct asociată cu îmbătrânirea pielii și organismului. Astfel, este recomandat să nu consumi cofeină în cantități excesive.

Carne la grătar

Coacerea cărnii la temperaturi foarte ridicate declanșează un proces inflamator care se transferă, prin consum, în organism. Așadar, dacă vrei să eviți afecțiunile cauzate de procesele inflamatorii interne, este recomandat să consumi carne la grătar în moderație sau să aștepți până când carnea ajunge la o temperatură mai potrivită, scrie doc.ro.

Alimente picante

Acest proces este cauzat de felul în care alimentația iute inflamează vasele sangvine, ceea ce poate duce la spargerea acestora și, în consecință, apariția unor pete roșietice, cu aspect de floare, pe ten și pe corp. Acestea sunt adesea asociate cu roșeața specifică rozaceei.

Mâncărurile congelate, gata de consum

Mâncărurile gata de consum, care necesită 5 minute de încălzire la cuptorul cu microunde, conțin cantități mari de sodiu – undeva la jumătate din aportul necesar de sodiu pe zi. Atunci când depășești cantitatea de sodiu, rinichii sunt suprasolicitați și, în majoritatea cazurilor, nu pot elimina excesul de lichid cerut de organism după ce depășești cantitatea de sare.

Astfel, lichidele se transformă în depozite în anumite zone din organism, afecțiune numită și retenție de apă.

 

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

12 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

32 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

52 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: