Din cuprinsul articolului
Alimentația este esențială pentru buna funcționare a organismului. Astfel, orice persoană trebuie să știe câteva reguli de bază pentru a evita riscurile pe care o alimentație nepotrivită le aduce.
Vârsta contează foarte mult când vine vorba despre alimentație. În timp ce înaintăm în vârstă, anumite alimente care erau benefice în tinerețe ne sunt acum interzise.
De ce? Răspunsul este foarte simplu. Corpul nostru este mereu în mișcare, iar nevoile de modifică odată cu trecerea timpului. Astfel, anumite alimente care ne ajutau să ne dezvoltăm și să ne hrănim corpul nu mai sunt, la vârste înaintate, bune pentru organism.
Dulciurile, spre exemplu susțin dezvoltarea și funcționarea creierului până la o anumită vârstă. Consumate după 40-50 de ani, dulciurile care conțin zahăr rafinat pot fi un adevărat pericol, deoarece cresc riscul de Alzheimer și demență.
Simona Carniciu, medic, a vorbit la Antena 3 despre consumul zahărului după 40-50 de ani.
„Primul exemplu – şi cel mai îndrăgit dintre alimente – și anume categoria de dulciuri poate fi permisă, fără probleme, o dată pe zi, chiar de două ori, în cantităţi mai mici, la vârsta când suntem copii, în creştere, adolescenţi. În schimb, acest obicei se împuținează şi chiar nu prea mai este indicat la vârsta adultă şi, în niciun caz, după 40-50 de ani, când nu doar metabolismul se schimbă, ci şi modul de utilizare sau beneficiul fiecărui nutrient.
Mă refer, de exemplu, la zahăr, chiar dacă este în exces sau nu, el nu mai aduce beneficii creierului, aşa cum ar trebui, ci dimpotrivă. Creşte riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau demență. Acestea ar fi foarte indicat să nu le mai consumăm, după 40-50 de ani.
Dar, cum plăcerea este mare, sunt ferm convinsă că, dacă gustăm, nu se întâmplă absolut nimic. Important este să fim atenţi doar să gustăm şi să nu ne lăsăm pradă plăcerii. Mai ales pentru că, în momentul în care vârsta creşte, mă refer în special după 40-50 de ani, noi trebuie să avem grijă să fim mult mai bine hidrataţi, să fin atenți la apa pe care o consumăm şi care este deosebit de importantă”, a explicat Simona Carniciu, potrivit sursei citate.
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…