Alimentele anti-colesterol: doar o porție pe zi combate eficient cel mai mare dușman al inimii

Un nou studiu realizat în Canada a scos la iveală că alimentele cu indice glicemic scăzut, precum fasolea sau lintea scad nivelul colesterolului rău și riscul dezvoltării bolilor de inimă.

”Fasolea, năutul, laptele degresat, merele și grapefruit-ul scad nivelul colesterolului LDL cu 5% și riscul de boli de inimă cu 6%”, spune John Sievenpiper de la St. Michael’s Hospital din Toronto.

Potrivit expertului, trebuie să consumă doar trei sferturi de cană de alimente cu indice glicemic scăzut, pe zi. Acestea se digeră lent și în același timp ce reduc nivelurile proteinelor animale și a grăsimilor trans dăunătoare.

 

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: