Din cuprinsul articolului
Atunci când un pacient are niveluri excesive de acid uric în sânge, înseamnă că organismul produce mai mult decât are nevoie. Acest lucru se întâmplă, de asemenea, atunci când organismul nu poate elibera substanța, astfel încât aceasta se acumulează excesiv în sânge, potrivit Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare.
Cele mai frecvente cauze ale unei creșteri excesive a acidului uric în organism sunt următoarele:
Pentru a înțelege ce rol joacă acidul uric în organism, biblioteca americană de sănătate și medicină, Medlineplus, menționează că acidul uric este o substanță care se formează în organism atunci când acesta descompune alte substanțe cunoscute sub numele de purine.
„Purinele sunt produse în mod normal în organism și se găsesc, de asemenea, în unele alimente și băuturi. Alimentele cu un conținut ridicat de purine includ ficatul, anșoa, macrou, fasolea și mazărea uscată și berea”.
Acidul uric se dizolvă în sânge și călătorește spre rinichi. Când ajunge la rinichi, substanța în exces este excretată în urină. Problema apare atunci când organismul produce mai mult acid uric sau când acesta nu poate fi eliberat în mod normal. „Nivelurile ridicate de acid uric din sânge se numesc hiperuricemie”, precizează Medlineplus.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…