Din cuprinsul articolului
Alimente sănătpase. Dacă doriți să rămâneți o persoană tânără, sănătoasă, puternică și energică, atunci ar trebui să vă planificați cu atenție dieta și este obligatoriu să includeți în ea anumite alimente cel puțin o dată pe săptămână.
Așadar, citrice, leguminoase, mere, quinoa, țelină, hrișcă, legume cu frunze verzi, sunt cele șapte alimente pe care este bine să le incluzi în dietă. conform The Health Site.
Sunt o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți importanți, așa că este important să-ți saturati corpul cu ele. Citricele întăresc organismul, îi sporesc proprietățile protectoare, previn deteriorarea celulelor și îmbătrânirea. Leguminoase Sunt o sursă excelentă de proteine, care este 100% digerabilă și nu încarcă tractul gastro-intestinal. Leguminoasele in general au un efect excelent asupra aspectului, vitalitatii si starii organismului.
Merele
Mărul este unul dintre cele mai accesibile produse pentru normalizarea activității sistemului cardiovascular. Merele încetinesc, de asemenea, îmbătrânirea.
Quinoa
Această cereală este adesea trecută cu vederea, chiar dacă este considerată cea mai sănătoasă din lume. Dacă doriți schimbări calitative în ceea ce privește sănătatea și aspectul, atunci quinoa trebuie consumată în mod regulat. Legume cu frunze verzi Toate tipurile de legume cu frunze verzi se caracterizează printr-un conținut ridicat de vitamine și minerale și trebuie consumate cât mai des posibil.
Țelina
Această legumă este foarte populară printre oamenii care duc un stil de viață sănătos. Țelina scade nivelul de zahăr și ajută la normalizarea greutății. Țelina conține multe fibre, care ajută la digestie. Se caracterizează prin conținut scăzut de calorii și capacitatea de a accelera metabolismul. Această legumă ajută la normalizarea tensiunii arteriale, întărește oasele, controlează nivelul colesterolului din sânge datorită conținutului de ftalide și, de asemenea, poate preveni multe boli. Țelina are un efect antiinflamator. Este util pentru artrita, artroza si reumatism. De asemenea, are un efect diuretic ușor și vă permite să evitați infecțiile urinare.
Hrişca
Vitaminele, oligoelementele, fibrele, acizii grași polinesaturați și fosfolipidele conținute de hrișcă reduc nivelul de colesterol din sânge, reglează tensiunea arterială, întăresc și cresc elasticitatea pereților venelor și arterelor, previn formarea cheagurilor de sânge și a plăcilor aterosclerotice, reduc riscul. de la un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Hrișca ajută la îmbunătățirea stării psiho-emoționale și la normalizarea somnului. Aceste efecte sunt obținute datorită conținutului de vitamine B, magneziu, mangan și aminoacid triptofan. Sunt implicați în producerea naturală a neurotransmițătorilor serotoninei și dopaminei și ameliorează durerea.
Ce pensie primești dacă nu ai muncit o zi în viața ta. Indemnizația socială minimă…
Suedia și Norvegia, două dintre cele mai avansate țări digital, au surprins recent anunțând că…
Agențiile de sănătate avertizează, în legătură cu o posibilă pandemie: peste 1.000 de morți și…
Prognoza meteo completă. În zilele următoare, România va resimți o răcire bruscă a vremii, temperaturile…
Pentru cei care își doresc să prevină și să diminueze semnele îmbătrânirii, tratamentul antirid Sculptra…
Zodii norocoase în noiembrie. Intrarea în luna noiembrie promite o perioadă deosebit de norocoasă pentru…