Alimente pentru sănătatea rinichilor. Iată cum să îți menții rinichii sănătoși cu ajutorul alimentației

Rinichii sunt organe esențiale pentru funcționarea normală a întregului organism. Aceștia sunt responsabili pentru eliminarea toxinelor, prin urină. Pentru a-i menține sănătoși trebuie să acorzi atenție alimentației și stilului de viață, iar aceste alimente pentru sănătatea rinichilor te pot ajuta să îi detoxifiezi și să le stimulezi funcțiile.

Afecțiunile renale se pot dezvolta din numeroase cauze, iar alimentația nesănătoasă este asociată cu acest lucru în mod direct. În ziua de astăzi, oamenii consumă tot mai multe alimente intens procesate, pline de toxine. De aceea, pentru a elimina substanțele dăunătoare, este esențial să incluzi în dieta ta alimente benefice pentru rinichi.

Alimente pentru sănătatea rinichilor și detoxifiere

Sparanghel

Sparanghelul este sarac in calorii, insa bogat in continutul de vitamina A, K si C. Testele facute pe soareci care sufera de hipertensiune au dovedit faptul ca sparanghelul sustine functiile renale. Totusi, nu este recomandat consumul zilnic de sparanghel intrucat contine cantitati generoase de minerale precum potasiul, calciul sau fosforul.

Merișoare

Adesea folosite in tratarea infectiilor urinare, merisoarele au proprietati antioxidante, insa actioneaza totodata si precum un antibiotic care impiedica multiplicarea bacteriilor la nivelul aparatului urinar. Se recomanda consumul de merisoare crude, ori de suc proaspat facut din merisoare. Consumul excesiv poate suprasolicita rinichii, scrie doc.ro.

Conopida

Superaliment din familia cruciferelor, conopida este bogată în vitamina C, acid folic și fibre, conține compuși esențiali pentru ficat și neutralizează substanțele toxice din organism.

Semințe de dovleac

Seminţele de dovleac au în compoziţie aproape tot atât de mulţi antioxidanţi precum coacăzele. Ar trebui să fie consumate în mod regulat de către persoanele care caută să îşi amelioreze sănătatea renală. Seminţele de dovleac sunt excelente pentru întregul organism, fiind bogate în proteine şi în elemente nutritive.

Suc de lămâie

Sucul de lamaie poate fi de ajutor in combaterea afectiunilor renale. Vitamina C si acidul cictric ajuta la mentinerea pH-ului organismului, fortificand sistemul imunitar. Este recomandat sa se consume sucul de lamaie inainte de masa de dimineata sau cea de pranz. Sucul de lamaie trebuie sa fie diluat in apa pentru a nu agresa stomacul.

Recent Posts

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

18 minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

48 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 ore ago

Citeste si: