Din cuprinsul articolului
Coagularea sângelui este un proces normal care previne sângerarea atunci când există o rănire sau o tăietură în corpul dumneavoastră. Dar dacă există un cheag de sânge care afectează funcția unor organe vitale, cum ar fi inima, creierul sau plămânul, o intervenție medicală imediată este imperios necesară.
Alimentele sunt medicamentul tău, alimentele joacă un rol crucial care îi face pe oameni să trăiască sănătos și să combată bolile. Știți cu adevărat că există alimente care vă pot îmbunătăți circulația sângelui și pot reduce riscul de coagulare?
Iată câteva ingrediente naturale care vă vor ajuta să reduceți riscul de coagulare de la tăieturi sau răni și, pe termen lung, pot preveni, de asemenea, accidentul vascular cerebral.
Turmericul este un condiment minune care dă culoare galbenă naturală mâncărurilor tale și a fost folosit de secole în medicina tradițională ayurvedică și în bucătăriile indiene.
Mai multe cercetări și studii au dovedit fără îndoială că, compusul activ curcumina din turmeric funcționează asupra trombocitelor și ajută la prevenirea cheagurilor.
O ceașcă de ceai de ghimbir are un potențial uimitor de a funcționa ca un diluant natural al sângelui.
Acidul acetilsalicilic, derivat din salicilat funcționează ca aspirina, ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral.
Prezența compușilor salicilat în alimente precum ghimbir, usturoi, fructe de pădure și ardei iute ajută la coagularea sângelui.
Ardeiul Cayenne are proprietăți puternice de subțiere a sângelui în organism.
Meritul se datorează abundenței de salicilat din ardeiul cayenne, care funcționează bine în scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea circulației. Puteți adăuga ardei cayenne în mâncarea obișnuită sau sub formă de supliment.
Scorțișoara nu este doar unul dintre acele condimente care oferă o aromă puternică mâncărurilor tale, este și un anticoagulant natural puternic, care are potențialul de a reduce tensiunea arterială, ameliorează starea inflamatorie și reduce șansa de accident vascular cerebral.
Utilizarea pe termen lung nu este recomandabilă, deoarece poate provoca leziuni hepatice, așa că utilizați acest condiment cu moderație.
Se știe că alimentele bogate în vitamina E scad riscul de boli de inimă datorită proprietăților sale de subțiere a sângelui.
Alimentele bogate în vitamina E scad riscul de aglomerare a trombocitelor care ar putea duce la formarea cheagurilor.
Unele dintre alimentele bogate în vitamina E care trebuie incluse în regimul dumneavoastră sunt migdalele, nucile, spanacul, kalele, avocado, cartofii dulci, sparanghelul și ignamele.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…