Sari la conținut

Alimente pentru detoxifierea ficatului și susținerea funcțiilor hepatice

beneficiile usturoiului

Detoxifierea ficatului este indicată, de obicei, înainte de trecerea de la sezonul rece la sezonul cald. Acest lucru pregătește ficatul să se adapteze din nou la alimentația ușoară, de vară, și stimulează eliminarea toxinelor acumulate în timpul iernii, când stilul de viață este sedentar iar alimentele consumate sunt mai grele. Iată ce alimente pentru detoxifierea ficatului trebuie să consumi în această primăvară!

Ficatul este un organ esențial pentru sănătatea generală a organismului. Este adevărat că ficatul este singurul organ care are proprietăți de regenerare, însă este foarte important să îi menținem echilibrul. Ficatul este unul dintre primele organe care reacționează atunci când organismul este invadat de toxine și are rolul de a le elimina în mod rapid, evitând dezvoltarea afecțiunilor.

Deși acesta poate fi la rândul lui suprasolicitat de acumularea de toxine și stilul de viață nesănătos, consumul unor alimente cu proprietăți detoxifiante pot stimula funțiile hepatice normale și curăță în mod eficient ficatul.

Alimente pentru detoxifierea ficatului și menținerea sănătății generale

Sfecla

Sfecla este o leguma care contine multi antioxidanti. Betanina, un pigment care ii confera culoarea caracteristica, are proprietati hepato-protectoare si coleretice.

Coacăze negre

Coacazele negre sunt fructe bogate in vitamina C, ideale pentru prepararea smoothie-urilor.
Boabele sunt bogate si in antioxidanti. Contin in special antocianine (pigmenti prezenti in pielita) care au proprietati protectoare si stimulative ale functionarii ficatului.

Usturoi

Usturoiul are multiple beneficii, in special pentru ficat și este folosit pentru vindecarea multor boli. Contine ingrediente active, alicina si quercitina, precum si seleniu, care stimuleaza ficatul in activitatea sa de curatare a sangelui.

Ridichea neagră

Ridichea neagra este o planta erbacee despre care se crede ca este originara din Asia Mica. Are virtuti coleretice prin promovarea secretiei de bila si colagogice prin promovarea evacuarii bilei in duoden.

Urzica

Urzica are nenumărate calitati nutritive. Contine multe ingrediente active, oligoelemente si minerale precum potasiu, calciu, fier si o concentratie mare de vitamine (grupa B, vitaminele C si E in special). Stimuleaza secretiile biliare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel