Din cuprinsul articolului
În timpul verii, există o serie de alimente care ar trebui evitate, deoarece prezintă anumite riscuri microbiologice. Creșterea temperaturilor impune luarea de măsuri de igienă, deoarece bacteriile patogene sunt mai predispuse la proliferare.
Trebuie avut în vedere faptul că, în fiecare an, un număr considerabil de persoane ajung la urgențe pentru probleme legate de toxiinfecțiile alimentare. În majoritatea cazurilor nu se întâmplă nimic grav, deși pot apărea complicații precum deshidratarea. Citește mai departe!
Sunt anumite alimente pe care nu este indicat să le mâncăm pe timp de vară, așa cum sunt și produse al căror consum este indicat pe timp de caniculă.
Ar trebui să știți că anumite alimente pe care le mâncați vara vă pot provoca senzații nu neapărat prea bune, deoarece unele dintre acestea vă încing temperatura corporală sau sunt extrem de greu de digerat.
”Să încercăm să evităm complet”
„Este foarte important să știm și ce nu mâncăm în această perioadă, pentru că aceste alimente ne încălzesc, chiar dacă le mâncăm reci.
În această perioadă ne străduim să ajutăm organismul să facă față acestui proces de termoreglare și atunci indicat ar fi să nu îi dăm o muncă suplimentară.
Acest lucru înseamnă să nu îi dăm alimente foarte grase, să nu îi dăm carne foarte multă pentru că o digeră foarte greu și îi va fi greu, pentru că astfel creşte temperatura corpului.
Pe de altă parte, alimentele prăjite, alimentele cu foarte multe sosuri, cu maioneză, cu smântână, pe lângă faptul că prezintă un risc de siguranță alimentară la aceste temperaturi (pentru că se alterează cel mai uşor), mai au un inconvenient. E vorba și de acel efort pe care îl depune suplimentar organismul pentru a le digera.
Tot în acest sens a-și spune să încercăm să evităm complet, dacă se poate, alcoolul, pentru că acesta obligă ficatul la o muncă suplimentară și tot efortul nostru va fi perceput foarte greu și ne vom simți foarte, foarte obosiți”, a spus medicul Anca Hâncu, luni, la emisiunea Sfat de Sănătate, potrivit Antena3.