Carnea roșie
Consumului cafelei poate afecta absorbția nutrienților în intestin, în special a fierului. Carnea roșie este una dintre cele mai bune surse de fier hem, ceea ce înseamnă că, în combinație cu cafeaua, ar putea reduce beneficiile acesteia pentru sănătate.
Un studiu a examinat efectele cafelei asupra nivelurilor de feritine serice și a constatat că trei sau mai multe căni de cafea zilnic au redus semnificativ nivelul de fier. De fapt, absorbția fierului în urma unei mese a scăzut cu aproximativ 39% după consumul de cafea.
Laptele
Laptele este o sursă excelentă de calciu, esențială pentru sănătatea oaselor, funcția musculară, coagularea sângelui și producerea de hormoni.
O cană de lapte degresat îndeplinește 23% din valoarea zilnică recomandată de calciu pentru un adult mediu sănătos. Dar combinarea laptelui și a cafelei poate împiedica absorbția calciului. Cu alte cuvinte, cofeina poate scădea absorbția netă a calciului alimentar.
Nivelurile ridicate de excreție urinară de calciu au fost asociate cu un risc crescut de pietre la rinichi și probleme legate de sănătatea oaselor.
Alimente prăjite
Cercetările indică faptul că un consum crescut de cafea poate duce la un risc crescut de dislipidemie, adică niveluri anormale de grăsime în sânge.
Dacă bei trei sau mai multe cești de cafea pe zi, acest obicei poate crește colesterolul (colesterolul „rău”) din lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), ceea ce afectează negativ sănătatea inimii.
De asemenea, vă poate scădea colesterolul (HDL) din lipoproteinele de înaltă densitate (colesterolul „bun”), care susține sănătatea inimii.
Deoarece consumul alimentelor prăjite în mod frecvent a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, cei care beau multă cafea ar trebui să-și limiteze aportul de alimente prăjite pentru a menține sănătatea inimii.
În timp ce nevoile nutriționale variază de la individ, cercetările sugerează că alimentele prăjite, consumate de patru sau mai multe ori pe săptămână, poate crește riscul de boli cronice.
Citeşte continuarea AICI