Sari la conținut

Alimente pe care NU trebuie să le amesteci cu cafeaua pentru a EVITA problemele de sănătate

cafea si ciocolata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentul dulce care te face mai deștept

Numărul de cești de cafea consumate zilnic în întreaga lume este estimat la miliarde. Este depășită doar de apă ca cea mai consumată băutură.

Dacă este consumată în cantitatea potrivită, cofeina oferă multiple beneficii. De fapt, există multe studii care laudă cafeaua ca remediu preventiv pentru multe boli și afecțiuni.

Acum, dacă există efecte pozitive, acestea sunt atribuite doar consumului de cafea, fără să fi fost alterate de alte alimente care pot fi dăunătoare.

INGREDIENTE PE CARE NU TREBUIE AMESTECAT CU CAFEA

În cea mai mare parte, multe dintre aceste acompaniamente conțin o cantitate mare de zahăr, care ajută nu numai la creșterea nivelului de glucoză din organism, ci și la creșterea în greutate, printre altele. Cele mai puțin recomandate sunt:

Lapte condensat

Doar două linguri din acest ingredient dulce conțin deja mai mult decât aportul zilnic recomandat de zahăr, cu aproape 25 de grame.

Laptele condensat integral este bogat in grasimi saturate si colesterol, asa ca consumul acestuia trebuie restrictionat in caz de afectiuni cardiovasculare sau tulburari ale lipidelor din sange, precum hipercolesterolemia sau colesterolul crescut.

Sirop

Marea problemă a acestuia este conținutul foarte mare de zahăr. Conținutul său de zahăr variază între 70% și 90%, dintre care majoritatea este fructoză. Calitatea acestuia variază foarte mult în funcție de procesul de extracție și producție. De exemplu, unele dintre ele, în dozele utilizate în mod obișnuit în aceste unități, pot crește conținutul de zahăr al unui latte de la aproximativ cinci grame la aproape 60 de grame.

Îndulcitori artificiali

Îndulcitorii artificiali au fost cândva considerați a fi o alternativă sănătoasă la zahărul tradițional. Cu toate acestea, investigațiile au scos la iveală un adevăr ironic. Efectele secundare ale îndulcitorilor artificiali includ creșterea în greutate pe termen lung, hipertensiunea arterială și diabetul, pentru a numi câteva.

De fapt, unele studii au susținut că acestea v-ar putea să vă fie mai foame și pot modifica nivelul zahărului din sânge, ceea ce poate duce la alte probleme de sănătate și la creșterea în greutate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel