Din cuprinsul articolului
Consumul anumitor alimente are un efect negativ asupra sănătăţii vaselor de sânge cerebrale și crește probabilitatea unui accident vascular cerebral dacă acestea sunt prezente în mod constant în dieta unei persoane.
Celebra nutriționistă rusă Margarita Koroleva avertizează că riscul apariţiei accidentului vascular cerebral este strâns legat de obezitate, care, la rândul său, este adesea o consecință directă a modului în care o persoană mănâncă. Medicul atrate atenţia că multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic provoacă această boală.
„Accidentul vascular cerebral este cauzat în principal de excesul de greutate, care se formează ca urmare a consumului de alimente rafinate cu valoare nutritivă scăzută, conținut caloric ridicat, exces de grăsimi combinate cu zahăr și sare”, spune Dr. Koroleva, potrivit actualno.com.
Potrivit expertului, pâinea și dulciurile, produsele de cofetărie, consumate în porții mari, sunt periculoase pentru creier.
Specialista în nutriţie susţine că abundența zahărului în alimentație, precum și alimentele cu un conținut ridicat de gluten (paste făinoase) pot provoca procese inflamatorii. „Acest lucru favorizează glicarea, care perturbă integritatea endoteliului vaselor de sânge, în special microvasculatura de la nivelul structurilor creierului, rinichilor și a altor organe vitale”, explică dr. Koroleva.
Accident vascular cerebral ischemic apare atunci când un cheag de sânge blochează o arteră care furnizează sânge creierului sau când trombul se formează undeva în corp și se deplasează la creier, unde blochează fluxul de sânge.
Accident vascular cerebral hemoragic apare atunci un vas de sânge se spartge în creier și apare o sângerare care dăunează celulelor din apropiere. Aproximativ 85% din accidentele vasculare cerebrale sunt ischemice și doar 15% hemoragice.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…