Din cuprinsul articolului
Alimentația este un element de bază în stilul de viață adoptat. Aceasta, în mod ideal, trebuie să asigure toți nutrienții esențiali pentru buna funcționare a organismului, zilnic.
Din nefericire, din cauza programului încărcat, ajungem să facem o mulțime de compromisuri în privința alimentației.
Adesea, considerăm că alimentele nu conțin chiar atât de multe substanțe nocive, însă un studiu recent InfoCons demonstrează altfel.
Majoritatea produselor găsite în comerț conțin substanțe dăunătoare, E-uri și aditivi. Mai exact, numai aproximativ 30-35% dintre alimentele de pe raft nu au în compoziție astfel de ingrediente toxice.
Pate de porc
Ficatul de porc se regăseşte într-o proporţie cuprinsă între 15% şi 45%, asta înseamnă că nici jumătate din produsele din această gamă au în compoziţie carne, restul fiind reprezentat de agenţi de îngroşare şi conservanţi. Este concluzia la care au ajuns specialiştii după ce au fost analizate 40 dintre produsele care se regăsesc pe piaţa din România în acest moment.
Potrivit studiului realizat de InfoCons, pateul de porc conţine în proporţie de 77,5% slănină, iar peste 37,5% dintre produse au în compoziţie şorici. Tot în urma studiului s-a descoperit că pateul de porc are în compoziţie între 1 şi 6 E-uri, cel mai des utilizat aditiv este nitritul de sodiu, carmin şi caragenan.
Hotdog-ul depășeste cantiatea zilnică de sare recomandată cu 200%
Hotdog-ul. deși pare o gustare sățioasă și rapidă, pune în pericol sănătatea întregului organism din cauza conținutului exagerat de sare.
Conţine, de regulă, doar patru ingrediente principale: pâine, crenvurşti, ketchup şi muştar. În realitate, însă, conţine 27 de aditivi alimentari. Ba mai mult, cu un singur hot dog depăşim cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200% pentru că acesta conţine aproximativ 15 grame de sare. Şi cantitatea de zaharuri este îngrijorătoare. Un hot dog conţine peste 32gr de zaharuri, cea mai mare parte provenind din muştar şi ketchup.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…