Un corp cu o imunitate ridicată nu se contaminează cu agenți patogeni, datorită rezistenței puternice. Sistemul imunitar este, în sine, un complex de celule și molecule care asigură protecția împotriva agresorilor. Prin urmare, sistemul imun detectează agenții patogeni (microbi, virusuri, paraziți) și îi distruge. Și, ceea ce e și mai important, memorează antigenul pentru ca, în viitor, să poată reacționa prompt când va reîntâlni aceeași agenți patogeni.
În contextul pandemiei de coronavirus, tot mai mulți oameni au început să pună accent pe dobândirea unei imunități ridicate. Puțini sunt cei care știu că intestinul subțire asigură aproximativ 80% din funcția imunitară.
Prin urmare, intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră, deoarece flora intestinală atunci când este perturbată, produce consecințe negative în tot organismul. Flora intestinală este influențată în mod direct și semnificativ de alimentație. Pentru reabilitarea intestinală putem reconstrui flora intestinală, ceea ce înseamnă că putem restabili un sistem imunitar puternic.
Alimente care cresc imunitatea
Cimbrul
este un puternic antibiotic natural, antibacterian, antiviral, antifungic și antiseptic.
Iarba de orz verde
regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea bacteriană naturală și crescând imunitatea. Iarba de orz verde are efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții.
Tămâia
fortifică sistemul imunitar, stimulând multiplicarea și activarea celulelor străjer a sistemului imunitar, cele responsabile cu anihilarea atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se replice și să producă boala. Trebuie reținut că este comestibilă doar tămâia naturală, pe care scrie că se poae consuma intern.
Curmalele
întăresc sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulară, fiind un tezaur de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul de boli.
Chimenul negru (Nigella sativa)
stimulează sistemul imunitar și menține sănătatea aparatului respirator. Se găsesc în magazinele naturiste și în farmacii, capsule cu ulei de chimen negru ( negrilică).
Alimente pentru o imunitate ridicată
Oregano
în primul rând, întărește sistemul imunitar.
Rozmarinul
stimulează sistemul imunitar, are efect antibacterian și antiseptic.
Scorțișoara
stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral și antibacterian remarcabil. Din cele mai vechi timpuri scorțișoara a fost folosită împotriva „bolilor reci”, în special în tratarea plămânilor și a ficatului.
Ghimbirul
rădăcina de ghimbir stimulează puternic imunitatea și este un foarte bun antiviral.
Echinaceea
accelerează funcțiile sistemului imunitar și combate afecțiunile aparatului respirator.
Alimente minune. Cum să ai o imunitate ridicată
Usturoiul și ceapa roșie
stimulează puternic sistemul imunitar și protejează organismul de agenți patogeni.
Măceșe, cătină, lămâie
Sunt fructe ce conțin vitamina C naturală, care întărește puternic sistemul imunitar și oferă organismului rezistență în fața agenților patogeni.
Semințile crude de dovleac, năutul, nucile de caju, ciupercile și stridiile
alături de vitamina C, zincul fortifică sistemul imunitar.
Mierea de conifere (brad, pin)
crește imunitatea și protejează sistemul respirator, în special plămânii.
Propolisul
este considerat ”farmacia albinelor”, cu ajutorul căruia ele își protejează stupul. Propolisul crește imunitatea și restabilește majoritatea funcțiilor din organism.
Caisele deshidratate
sunt foarte bogate în polifenoli care cresc imunitatea organismului.
Rodia
sucul de rodie fortifică sistemul imunitar și protejează organismul de răceli, gripe și infecții.