Din cuprinsul articolului
Refluxul gastroesofagian este o problemă frecventă în care acizii din stomac revin în esofag, provocând diverse simptome incomode (cum ar fi arsuri la stomac) și chiar unele complicații minore.
Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, dar unul care este deosebit de comun este că există leziuni ale sfincterului esofagian inferior, mușchiul care „închide” în mod normal partea superioară a stomacului.
Oricum ar fi, adevărul este că este posibil într-o anumită măsură să minimizăm disconfortul care derivă din refluxul gastroesofagian pur și simplu având grijă de ceea ce mâncăm. Asta pentru că tipul de alimente pe care le consumăm influențează cantitatea de acid pe care o generează stomacul, astfel încât acestea pot accentua sau diminua problema.
Prin urmare, consumul de alimente potrivite devine deosebit de important în gestionarea cazurilor de boală de reflux gastroesofagian (GERD), care este o formă severă și cronică de reflux.
Astfel, atunci când suferim de reflux gastroesofagian ar trebui să evităm alimentele bogate în grăsimi (cum ar fi chipsuri, unt, lapte integral, bucăți grase de carne, deserturi, sosuri cremoase…), fructele foarte acide (roșii, citrice, ananas) , alimente picante (usturoi, ceapa, ardei iute) si altele care sunt iritante, cum ar fi bauturile alcoolice sau cafeaua.
Acest lucru se datorează faptului că fie determină stomacul să genereze mai mult acid pentru a le putea digera, fie ridică și mai mult pH-ul sucurilor stomacale, fie se irită singur.
Pe lângă faptul că nu amplifică disconfortul, există unele alimente care realizează o oarecare alinare la anumite persoane. Trebuie remarcat, totuși, că, în orice caz, eficacitatea acestuia variază în funcție de individ, așa că este necesar să le testați pe fiecare și să vă evaluați propria experiență.
În acest sens, unii pacienți au raportat că au simțit o oarecare ușurare a simptomelor de reflux esofagian după ce au consumat legume (sărace în zahăr și grăsimi), ghimbir, ovăz integral, fructe non-citrice, carne slabă, pește și crustacee, albușuri de ou și grăsimi, legume sanatoase cu moderatie (avocado, nuci, fructe uscate, ulei de susan, ulei de floarea soarelui, seminte de in…).
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…