Din cuprinsul articolului
În această perioadă, creștinii se roagă și rememorează chinurile Mântuitorului Iisus Hristos. Când vine vorba despre alimentație, preoții interzic creștinilor să consume două alimente.
Paștile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.
Alimente interzise în BIBLIE. Ce NU ai voie să mănâni în Săptămâna Mare
Oțetul și urzicile, două alimente interzise în Bibșie. Când Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce, el a fost bătut cu urzici, care i-au înțepat rănile. Apoi a fost stropit și cu oțet, pentru a-i provoca o usturime insuportabilă.
Tradiția populară exclude aceste două alimente
Legenda mai spune că, în timp ce era pe cruce, Mântuitorului i s-a făcut sete și a cerut apă, dar în schimb i s-au umezit buzele cu o cârpă îmbibată în oțet. De aici a pornit tradiția populară care exclude aceste două alimente, din regimul din ultimele zile de post.
Așadar, oțetul trebuie să fie exclus complet din alimentație, însă poate fi folosit la curățenia casei, pentru că are proprietăți dezinfectante, potrivit avantaje.ro.
Cartofii, pâinea integrală, orezul, spanacul, broccoli, alunele, mazărea, untul de arahide, tofu, laptele de soia și lintea sunt doar câteva exemple de surse de proteine vegetale.
Sursele de calciu, cele mai bune alegeri. Frunze verzi (salată verde), tofu, semințe de susan, soia, smochine și broccoli. Zincul este furnizat de alimentele vegetariene, chiar în cantitate mai mare decât cea recomandată zilnic. Se găsește în cereale neprelucrate, legume proaspete și nuci.
Consumul alimentelor bogate în vitamina C
Fasolea uscată și legumele verzi sunt principalele surse de fier din hrana vegetariană, absorbția fierului fiind favorizată de prezența vitaminei C. Consumul alimentelor bogate în vitamina C, alături de cele bogate în fier este mai mult decât recomandat. Alte surse de fier sunt lintea, soia, mazărea, prunele, smochinele, strugurii și pepenele, a adăugat nutriționistul.
Este perioada ideală pentru a consuma germeni de ovăz fierți cu fructe proaspete, musli cu suc proaspăt de citrice sau salată de fructe proaspete, unt de arahide, magiun de prune, pâine cu secară, pastă de linte. Ciorba de lobodă cu borș de legume cu germeni de grâu sau de ovăz, salată de crudități cu semințe de dovleac, orez fiert cu salată de crudități, mâncare de fasole verde/galbenă cu salată de rucola, andive, spanac, avocado proaspăt cu salată verde și zeamă de lămâie, cartof copt în coajă, legume înăbușite, supă de linte, humus, fasole bătută sunt delicii pe care le poți consuma în această perioadă.