Alimente inflamatorii, care iti distrug creierul. Primul semn: incepi sa uiti lucruri

Creierul este un organ vital, care raspunde de indata la stimulii pe care ii primeste. Iar alimentatia si stilul de viata influenteaza felul in care va functiona creierul nostru.

Exista o categorie de alimente inflamatorii, deosebit de nocive pentru creier.

Expresia „esti ceea ce mananci” este valabila si in ceea ce priveste sanatatea creierului. Din pacate, numeroase dintre alimentele consumate pe scara larga in prezent, in special cele cu aditivi, ne afecteaza memoria.

Intr-un studiu efectuat la Brigham and Women’s Hospital din Statele Unite si in care au fost inclusi peste 6000 de participanti in varsta, a fost testata legatura dintre memorie, cognitie si dieta pe o perioada de cinci ani. Concluziile au aratat ca persoanele care aveau o dieta bogata in grasimi saturate aveau o traiectorie cognitiva mai proasta in comparatie cu cei care consumau mai multi acizi grasi mononesaturati (precum cei inclusi in dieta mediteraneana).

Nu este clar cum ne afecteaza grasimile saturate creierul, dar un articol publicat de Harvard sugereaza ca la mijloc se afla o gena numita apolipoprotein E, sau APOE. Este asociata cu nivelul colesterolului din sange, iar oamenii cu o variatie a acestei gene (APOE e4) prezinta un risc mai mare de Alzheimer.

Pentru a avea o memorie mai buna si pentru a-ti proteja sanatatea creierului de-a lungul timpului este necesar sa afli care sunt alimentele nocive pe care ar trebui sa le eviti. Iata care sunt acestea:

Zahar

Zaharul provoaca inflamatie la nivelul creierului, ceea ce duce la degradarea neuronilor. Un studiu publicat de Brain, Behavior and Immunity a descoperit ca o cantitate mare de zahar in alimentatie duce la inflamarea hipocampului. Aceasta zona a creierului controleaza memoria. Zaharul ii afecteaza capacitatea de functionare si afecteaza memoria.

Grasimi partial hidrogenate (grasimi trans)

Numite drept cea mai nociva grupa alimentara din lume, alimentele partial hidrogenate sunt dificil de descompus in organsim si raman in corp asemenea unei toxine. Rezultatul este aparitia bolilor cardiovasculare si a maladiei Alzheimer.

„Dietele bogate in grasimi trans cresc depozitele de placa din creier. Un studiu a descoperit ca persoanele care au consumat niveluri ridicate de grasimi trans de-a lungul vietii aveau la batranete o capacitate cognitiva scazuta si creiere mai mici”, spune Dr. Calapai.

Alimente care contin grasimi trans sunt prajiturile si fursecurile cumparate, produse de patiserie, fast-food, chipsuri, alimentele prajite etc.

CITESTE CONTINUAREA…

Recent Posts

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

16 minute ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

46 de minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

56 de minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

o oră ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

2 ore ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Citeste si: