Din cuprinsul articolului
Alimente ideale, dacă vrei să slăbești după 40 de ani. Când vine vorba de slăbitul după 40 de ani, de menținerea în formă și de diminuarea grăsimii de pe burtă, exercițiile fizice și o dietă echilibrată sunt esențiale, la fel ca și somnul suficient și gestionarea stresului.
Medicul Adina Alberts a dezvăluit care sunt alimentele ideale pentru persoanele de peste 40 de ani, care vor să-și mențină o siluetă de vis sau să slăbească.
„La sfârșitul zilei, este esențial să consumi suficiente fibre în dieta ta – și ar trebui să fie o prioritate în special dacă încerci să slăbești peste 40 de ani. Aportul suficient de fibre este important pentru pierderea în greutate la orice vârstă, dar mai ales pentru persoanele peste 40 de ani.
Fibrele pot crește senzația de sațietate, contribuind astfel indirect la succesul curelor de slăbire și menținând o greutate corporala normala; ele pot reduce nivelul de zahar din sânge după mese, pot crește sensibilitatea la insulina și pot scădea riscul apariției diabetului de tipul 2.
Cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți suficiente fibre este să vă umpleți farfuria cu un mic dejun care include alimente sănătoase, cu densitate de nutrienți, cum ar fructele, smoothie-uri crude, suc proaspăt din legume organice, ovăz crud înmuiat sau „terci”, superalimentele precum goji, semințe de chia, polen, lăptișor de matcă.
De asemenea, este important să ne uităm la alegerile individuale de alimente în contextul aportului alimentar total și al stilului nostru de viață atunci când încercăm să îmbunătățim valoarea nutrițională a dietei, să ne păstrăm sănătatea și silueta”, a transmis medicul Adina Alberts, potrivit eteledoc.ro.
Importanța consumului de fibre pentru sănătatea fiecăruia dintre noi este extrem de importantă. Când fibrele lipsesc din dietă, vitalitatea organismului uman se va înscrie pe o pantă lentă, dar sigură, care duce, zi după zi, spre „boală, suferință și o moarte prematură”, a mai spus medicul.
„Fibrele sunt o parte esențială a oricărei diete sănătoase. Acestea sunt un tip de carbohidrat în a cărui structură intră molecule de zahăr legate între ele în așa fel încât pot fi ușor descompuse și folosite ca energie. Intestinul subțire nu poate digera fibrele la fel cum digeră alte tipuri de carbohidrați, acestea nefiind la fel de valoroase ca amidonul sau zaharurile când vine vorba despre cantitatea de energie oferită.
Cu alte cuvinte, fibrele nu oferă multe calorii, dar sunt extrem de prețioase deoarece joacă un rol crucial în digestie. Fără un aport regulat și adecvat de fibre, atât din punct de vedere cantitativ, cât și, mai ales, din punct de vedere calitativ, vitalitatea organismului uman se va înscrie pe o pantă lentă, dar sigură, care duce, zi după zi, spre boală, suferință și o moarte prematură.
Fibrele au un rol important în protejarea tractului digestiv, lucru pe care foarte puțini oameni îl conștientizează, din păcate, la justa sa valoare, având, rolul de „măturători” care ajută la expulzarea din organism a reziduurilor și substanțelor nedorite”, a subliniat dr. Alberts.
Cerealele pe care le găsim pe rafturile magazinelor sunt doar o sursă de zahăr adăugat și este important să ne uităm și să limităm cât de des și cât de mult consumăm sursele de zahăr.
„Cu toate acestea, multe dintre alimentele pe care le consumi zilnic nu oferă deloc foarte multe fibre, ceea ce le face o alegere proastă pentru sănătatea ta generală, mai ales dacă încerci să scapi de câteva kilograme.
De fapt, există un aliment popular pentru micul dejun pe care s-ar putea să îl mănânci în mod regulat, care ar putea să te împiedice de la obiectivele tale de pierdere în greutate – cerealele la cutie, gata de consum – unul dintre alimentele procesate care înregistrează un profit foarte mare în industria alimentară
Când vine vorba de alimente cu conținut scăzut de fibre, opțiunile procesate și rafinate (cum sunt cerealele obișnuite din comerț) sunt adesea cei mai mari vinovați, acestea fiind alimente ce conțin calorii goale care pot duce la creșterea în greutate, deoarece sunt preparate din făinuri rafinate și procesate în mod excesiv, la care se adaugă mari cantități de zahăr, grăsimi nesănătoase, potențiatori de gust, conservanți, coloranți artificiali și alte chimicale dăunătoare sănătății.
În plus, aceste tipuri de alimente sunt adesea sărace în vitamine esențiale, minerale și fibre.
Dacă trebuie să mâncați un aliment cu conținut scăzut de fibre, încercați să îl combinați cu proteine și grăsimi sănătoase plus niște fibre pentru a menține glicemia mai stabilă și pentru a vă ajuta să vă mențineți sătui mai mult timp, recomandă specialiștii”, a mai spus Alberts.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…