Alimente de toamnă care ne ajută sistemul imunitar

Alimente de toamnă care ne ajută sistemul imunitar. Schimabrea anotimpului ne poate crea probleme de sănătate, însă, potrivit medicilor, o alimentație corectă, cu fructe și legume, ne poate ajuta să face față acestei tranziții.

Există alimente care ne ajută sistemul imunitar. Ele vor proteja celulele de daunele provocate de radicalii liberi.

1. Legume cu frunze verzi, închise la culoare
Spanacul, kale și rucola, toate legumele cu frunze verzi sunt bogate în nutrienți esențiali, precum vitamina A, vitamina C, fier și calciu. Acestea ajută întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății oaselor. Legumele mai închise la culoare conțin adesea cantități mai mari de antioxidanți, care pot proteja celulele împotriva stresului oxidativ, scrie dcmedical.ro.

Susa foto: arhiva doctorulzilei.ro

2. Perele, strugurii și prunele, bogate în fibre
Fructele de toamnă, cum ar fi merele, perele, strugurii și prunele, sunt bogate în fibre și antioxidanți. Acestea pot ajuta la menținerea digestiei sănătoase și la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi.

3. Cartofii dulci au un indice glicemic scăzut
Cartofii dulci, care au un indice glicemic scăzut, sunt o alegere perfectă toamna. Aceștia sunt bogati în vitamina A, fibre și potasiu. Vitamina A ajută la menținerea în starea optimă de vederii a pielii, iar fibrele pot ajuta la menținerea unei digestii regulate.

4. Dovleacul menține vederea sănătoasă

Dovleacul este ideal de consumat toamna. Bogat în vitamina A și betacaroten, dovleacul poate contribui la menținerea sănătății pielii și la îmbunătățirea vederii. Acesta poate fi folosit în diverse rețete, de la supe și până la plăcinte sănătoase.

5. Nucile și semințele, sursă de grăsimi sănătoase
Nucile și semințele sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, proteine și fibre.Acestea mențin senzația de sațietate și oferă un aport de energie durabil. Este recomandat să alegeți variante nesărate și nesărate pentru a evita excesul de sodiu.

6. Ghimbirul îmbunătățește digestia
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și poate contribui la îmbunătățirea digestiei. Acest condiment poate fi adăugat în ceaiuri, sucuri proaspete sau diverse preparate culinare pentru a beneficia de proprietățile sale benefice.

7. Mierea combate inflamațiile
Mierea naturală este ideală pentru înlocuirea zahărului rafinat din dietă. Aceasta conține antioxidanți și substanțe antimicrobiene, care pot susține sănătatea sistemului imunitar și pot combate inflamațiile.

8. Citricele au vitamine esențiale
Nici portocalele, grapefruitul și lămâile nu trebuie trecute cu vederea în sezonul rece. Acestea sunt bogate în vitamina C care susține sistemul imunitar și poate ajuta la protejarea organismului împotriva răcelilor și gripei.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

6 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: