Sari la conținut

Alimente de post care nu îngrașă, recomandate de Carmen Brumă

alimente de post care nu îngrașă

Din cuprinsul articolului

Postul este o metodă eficientă de a elimina toxinele acumulate în organism în sezonul rece, datorită consumului de fructe, legume și alte produse vegetale proaspete, bogate în antioxidanți și nutrienți esențiali. Cu toate acestea, există produse în comerț care, deși sunt de post, nu au o valoare nutrițională optimă. Iată câteva alimente de post care nu îngrașă și, de asemenea, sunt foarte sănătoase pentru organism.

În timpul postului, specialiștii ne sfătuiesc să evităm produsele din comerț intens procesate. Deși acestea sunt de post, nu oferă organismului nutrienții necesari și, de asemenea, pot adăuga kilograme în plus siluetei noastre.

Carmen Brumă, renumită pentru recomandările sale în privința alimentației și stilului de viață, ne oferă o listă cu alimentele care nu trebuie să lipsească în timpul postului, nu îngrașă și asigură organismului aportul necesar de substanțe nutritive.

Alimente de post care nu îngrașă

Am facut un top al alimentelor pe care trebuie sa le consumi cu regularitate atunci cand tii post pentru a evita carentele de vitamine si minerale dar si kilogramele in plus.

1. Pe primul loc am pus SMOOTHIE-ul meu special „GREEN PROTEINS” pe care ti-l recomand in aceasta perioada.Acesta contine proteine vegetale si te ajuta sa lupti cu astenia de primavara.

2. CIUPERCI
3. LEGUME PROASPETE DE SEZON
4. CEREALE SI PSEUDOCEREALE – QUINOA, AMARANTH, MEI, HRISCA, OVAZ- cu moderatie
5.OLEAGINOASE – SEMINTE DE CANEPA, MIGDALE, NUCI, ALUNE, SEMINTE DE DOVLEAC CRUDE, SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI- cu moderatie ( 1-2 pumni de seminte crude/zi)
6. LEGUMINOASE -LINTE,FASOLE, MAZARE – cu moderatie
7. FRUCTE – cu moderatie
8.POLEN
9. LAPTISOR DE MATCA
10. AVOCADO – cu moderatie, 1 fruct pe zi”, recomandă Carmen Brumă, pe blogul ei.

Pentru o sezație de sațietate, nutriționistul Mihaela Bilic recomandă anumite legume. De asemenea, dezvăluie ce aliment trebuie să evităm cu orice preț.

„Automat, în post apar proteinele de origine vegetală. Bunica spunea că „fasolea e carnea săracului”, ca de altfel toate leguminoasele boabe – fasole, linte, năut, mazăre, mai nou, soia… Știm că din soia se face tot.

Uram salamul de soia pe vremea lui Ceaușescu, iar acum mâncăm soia în toate formele. Mă uit cu disperare că este atât de ieftină, de probabil… modificată genetic, de accesibilă, încât din păcate, toți producătorii din industria alimentară folosesc proteinele din soia ca să dea viață consistentă unui produs de post.

Mai nou, proteina din mazăre este mult mai valoroasă, tocmai că nu e modificată genetic și pare că vine pe o siguranță din punct de vedere hormonal. Consumul de soia produce niște dezechilibre grave hormonale. Ea are niște fitoestrogeni aproape identici cu estrogenul uman, și atunci, în caz de consumare, chiar putem să ne dăm sistemul endocrin peste cap” explică Mihaela Bilic, potrivit Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel