Cine stie cel mai bine ce este sanatos si ce este absolut nociv daca nu nutritionistii?!
Carne procesata si branzeturile conservate
Produsele animale procesate, carnea si branzeturile mai ales, sunt pline de agenti de ingrosare, conservanti si aditivi periculosi, iar – in unele cazuri – contin prea putina materie prima (carne si lapte), atrage atentia medicul dietician Jaclyn London de la Spitalul Mount Sinai din New York, care recomanda (in limita posibilitatilor) produsele din carne si lapte de a carei provenienta (de la tara) suntem absolut siguri.
Cerealele procesate
A consuma cereale integrale in cantitati mici zilnic este un plus nutritiv pentru organism, dar trebuie sa stim cum sa le alegem. Cele mai mediatizate cereale recomandate la micul dejun, spre exemplu, sunt, de fapt, o bomba de carbohidrati si de zaharuri, spune nutritionistul Brooke Alpert, fondator al “B Nutritious”. In loc sa optati pentru asa ceva, mai bine mancati fulgi de ovaz, secara, grau, orz nealterati in niciun fel. Puteti adauga seminte de in, de psyllium, de dovleac, de chia, putine fructe uscate, toate gasite in starea lor naturala la magazine naturiste, dar si in unele supermarketuri. Sunt foarte nutritive! Mai mult, va puteti crea propriul vostru preparat “musli” in functie de gust. Atentie insa! Nu depasiti mai mult de 50 de grame pe zi, iar inainte si dupa consum asigurati-va ca beti cel putin 2 litri de apa pe zi. Cerealele sunt foarte nutritive, bogate in fibre, dar daca nu sunt acompaniate de apa, pot duce la constipatie.
Lactatele cu continut scazut de grasimi
Lactatele cu continut normal de grasimi sunt mult mai sanatoase decat cele care au fost lipsite de grasimi, calitatile nutritive ale acestora din urma fiind deseori alterate. Daca mananci un iaurt cu 3% grasime nu vei pati absolut nimic rau, silueta ta va ramane la fel! Insa, daca preferi un iaurt cu 0% grasime, cel mai probabil vei oferi organismul un produs lactat sarac in nutrienti si cu fel de fel de substante adaugate artificial pentru pastrarea gustului si a consistentei, mai spune nutritionistul Brooke Alpert, fondator al “B Nutritious”.
Produsele modificate genetic
Aceste produse alimentare sunt puternic controversate, efectele consumului lor fiind inca neclare. Mai bine sa te pui la adapost decat sa tratezi mai tarziu, este de parere nutritionistul Katie Cavuto, care opteaza intotdeauna pentru produse crescute in mod natural.
Continuarea pe lyla.ro.
Cristina Demetrescu vine cu o serie de sfaturi utile importante adresate zodiilor în următoarele zile.…
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…
Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…