Din cuprinsul articolului
Alimente dăunătoare pentru micul dejun. Există diverse alimente care pot fi considerate interzise la micul dejun, însă aceasta depinde de obiectivele individuale și de sfaturile medicale. În general, unele dintre alimentele considerate nerecomandate la micul dejun au fost făcute public de medicii ruși.
Potrivit medicilor, nu toate alimentele sunt potrivite pentru micul dejun . Specialiștii de la Centrul de Sănătate Publică și Prevenție Medicală din Moscova au indicat trei categorii de alimente care ar trebui evitate în acest caz.
Pe listă se regăsesc cereale instant, cârnați la grătar și produse din făină albă.
Cele mai dăunătoare gustări
Dr. Igor Strokov, medic nutriționist, spune că cerealele instant sunt o opțiune extrem de nesănătoasă pentru prima masă a zilei. Spre deosebire de cerealele integrale, practic nu conțin carbohidrații potriviți, care sunt digerați lent, furnizând organismului energie pentru o perioadă lungă de timp.
Cerealele care sunt folosite pentru prepararea unor astfel de terci sunt supuse unei procesări speciale, motiv pentru care sunt lipsite de nutrienți. În plus, cerealele „rapide” conțin aditivi și îndulcitori nedoriți. Când sunt consumate pe stomacul gol, provoacă o fluctuație bruscă a nivelului de zahăr din sânge și o trezire rapidă a foametei la scurt timp după micul dejun.
Cârnații la grătar sunt un aliment prea greu pentru micul dejun. Creează o sarcină crescută asupra stomacului, pancreasului și ficatului. Acest aliment nu oferă energia dorită, potrivit Actualno.
Dimpotrivă, din cauza stresului pe care îl va experimenta sistemul digestiv după ce le-a consumat, o persoană începe să experimenteze oboseală și probleme de concentrare.
Nu uitați că prăjelile sunt o sursă de agenți cancerigeni, care, atunci când sunt consumate pe stomacul gol, pot fi absorbite în mod deosebit de intens.
Potrivit dr. Vasilisa Ponomareva, nu este bine să mănânci la micul dejun și pe stomacul gol pâine albă sau produse de patiserie făcute din făină albă, deoarece aceste produse cresc nivelul de zahăr din sânge.
După ceva timp, nivelul său începe să „scădeze” din cauza eliberării unei cantități mari de insulină din organism. Astfel de fluctuații sunt asociate cu riscul de a dezvolta rezistență la insulină, supraponderalitate și diabet de tip 2, probleme cu metabolismul carbohidraților și pancreas.
În plus, creșterea zahărului din sânge afectează negativ starea vaselor de sânge și a inimii. Nutriționiștii nu recomandă consumul de pâine albă din cauza indicelui glicemic (IG) ridicat. Un indice glicemic ridicat este tipic pentru alimentele bogate în carbohidrați simpli. Caracteristica lor este că se digeră ușor și rapid, se transformă rapid în glucoză și duc la sațietate.
Alimentele cu indice glicemic ridicat, inclusiv pastele, mai mult decât dublu riscul de infarct la femei. Pâinea albă practic nu conține aminoacizi necesari organismului, ceea ce înseamnă că abuzul de produse din făină privează o persoană de posibilitatea de a acoperi deficiența de nutrienți.
Produsele realizate din făină premium sunt adesea bogate în drojdii chimice, care sunt periculoase pentru persoanele cu boli tiroidiene, intoleranță la gluten, alergii și disbacterioză.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…