Din cuprinsul articolului
Indice glicemic mic. De ce este indicat să consumăm aceste alimente și cum putem astfel preveni anumite probleme de sănătate? Sau care sunt principalele alimente recomandate?
Avantajele acestor alimente pentru sănătatea unui individ sunt multe. Practic, ele contribuie la prevenția bolilor cardiovasculare, diminuează riscul de complicație a diabetului. Nu în ultimul rând contribuie la reducerea poftelor de mâncare, au grijă de menținerea unei greutăți ideale.
Indicele glicemic măsoară capacitatea carbohidraților din alimente de a influența nivelul glicemiei în digestie. Specialiștii spun că alimentele au fie indice glicemic ridicat, fie unul mediu sau mic. Cel mai sănătos este evident, să le preferăm pe cele cu indice glicemic mic sau chiar zero.
Totodată, în literatura de specialitate un indice glicemic ridicat înseamnă între 70-100, cel mediu este cuprins între 50 și 70, iar indicele scăzut este sub 50. Mai exact spus, indicele glicemic împarte alimentele pe o scară de la 0 la 100, după viteza cu care acestea cresc nivelul zaharului în sânge. Alimentele care cresc glicemia mai repede au un număr mai mare. Pe de altă parte, cele care au nevoie de mai mult timp pentru a influența nivelul glucozei din sânge au un număr mai mic.
Alimente care au un indice glicemic mare sunt: dulciurile, făinoase, prăjiturile din comerț, produsele de patiserie sau pâinea albă, orezul.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…