Din cuprinsul articolului
Alimente care vă mențin inima sănătoasă. Problemele cardiovasculare sunt destul de frecvente, dar a avea o dietă și un stil de viață sănătos ajută la prevenirea acestora.
Este esențial să consumați alimente bogate în nutrienți, care au un conținut ridicat de proteine și minerale și mai puține calorii. Acest lucru poate ajuta la gestionarea greutății, tensiunii arteriale și a colesterolului, reducând astfel riscul de boli de inimă.
Cele mai frecvente boli cardiace:
Următoarele probleme cardiace afectează o mulțime de oameni din întreaga lume:
- Boală coronariană
- Boala cardiovasculara
- Ateroscleroza
- Stop cardiac
- Inima murmură
- Accident vascular cerebral
- Anevrisme
- Aritmii
- Tromboembolism
- Probleme cu supape
- Pericardită
- Insuficienta cardiaca
- Boala arterelor periferice / venei
- Fibrilatie atriala
- Defecte cardiace congenitale
Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în Statele Unite și în lume. Accidentul vascular cerebral este foarte răspândit în Statele Unite și se estimează că există o nouă victimă a accidentului vascular cerebral la fiecare 40 de secunde.
Alimente care sunt bune pentru inimă
Se recomandă să aveți o varietate pe farfurie la fiecare masă. Cel mai bine ar fi să evitați alimentele foarte procesate.
Iată câteva alimente prietenoase cu inima, pe care se recomandă să le includeți în dietă.
-
Consumați alimente dense din punct de vedere nutrițional
Consumați alimente dense din punct de vedere nutrițional din secțiunea de produse, inclusiv fructe, legume, proteine de înaltă calitate (fasole, linte, nuci / semințe, carne slabă, pasăre, fructe de mare / pește, ouă) și produse din cereale integrale (orez brun, grâu, quinoa, orz, secară).
-
Consumul de pește gras
Consumul de pește gras, cum ar fi somonul sau tonul de două ori pe săptămână, poate furniza aproximativ 250 mg de acizi grași omega-3 pe zi. Acest lucru este asociat cu un risc redus de probleme cardiace, cum ar fi un atac de cord.
-
Beți un pahar de vin roșu
Vinul roșu este bogat în antioxidanți precum resveratrol, care poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la scăderea tensiunii arteriale.
-
Devorează afine
Ambalate cu antociani, afinele pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la protejarea vaselor de sânge. Puteți consuma afine, sau chiar căpșuni, de trei ori pe săptămână pentru un efect benefic.
-
Consumați nuci
Consumați o mână de nuci. Acest lucru vă ajută să vă îmbunătățiți nivelul de colesterol și să reduceți tensiunea arterială, scăzând astfel riscul de probleme cardiace.
-
Fulgi de ovăz
Făina de ovăz este bogată în nutrienți și fibre, care pot ajuta la combaterea problemelor cardiace. Mai mult, ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL cunoscut și ca colesterol rau.
-
Folosiți ulei de măsline extravirgin
Uleiul de măsline conține acid oleic, care poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol, la reducerea inflamației și la scăderea riscului de boli cardiovasculare.
-
Consumați portocale
Savurați portocale. Încărcate cu mai mulți nutrienți, inclusiv pectina care absoarbe colesterolul, portocalele pot ajuta la prevenirea cicatricilor țesutului cardiac. Portocalele contribuie, de asemenea, la scăderea riscului de accident vascular cerebral ischemic cu 19% la femei.
-
Promovați sănătatea inimii cu fasole neagră
Fasolea este o sursă bună de fibre și minerale și este lipsită de grăsimi nesaturate, spre deosebire de proteinele animale. Prin urmare, includerea fasolei în dieta dvs. poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol din sânge.
-
Includeți cartoful dulce în mesele dumneavoastră
Având un conținut ridicat de fibre, cartofii dulci ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL. Mai mult, conținutul lor de cupru ajută la creșterea producției de celule roșii din sânge, menținând astfel inima sănătoasă.
Nici un anumit aliment sau grup alimentar nu vă poate ajuta să vă îmbunătățiți singur sănătatea inimii Este necesar să se mențină un echilibru adecvat între diferite grupuri de alimente și să se facă alegeri sănătoase.
Pentru aceasta, cel mai bine este să evitați alimentele prăjite, procesate sau zaharate și, în schimb, să folosiți surse naturale de hrană.