5 alimente care v-ar putea afecta sănătatea inimii

5 alimente care v-ar putea afecta sănătatea inimii.

O dietă vă poate îmbunătăți sau vă poate agrava sănătatea inimii, astfel încât trebuie să fiți conștienți de ceea ce mâncați, fie acasă, fie când luați masa. În general, o regulă bună pentru o sănătate cardiacă bună ar fi următoarea. Să vă umpleți farfuria cu fructe și legume bogate în fibre, precum și proteine ​​slabe și grăsimi sănătoase, cum ar fi omega-3. De asemenea, este important să urmăriți aportul de zaharuri adăugate, sodiu și carbohidrați rafinați, care nu sunt deloc benefici.

Deși conceptul poate părea ușor de urmat, există și unele alimente care par a fi bune. Dar, în realitate, sunt dăunătoare sănătății dumneavoastră. Iată cinci alimente despre care probabil credeți că sunt prietenoase cu inima, dar care ar putea efectua unele daune.

5 alimente care v-ar putea afecta sănătatea inimii

Ulei de cocos

În ciuda unor influențatori sau susținători ai dietei Keto care susțin beneficiile uleiului de cocos, acesta nu oferă beneficii reale pentru sănătate.

„Un studiu de revizuire a constatat că aportul de ulei de nucă de cocos crește nivelul colesterolului total și LDL. Deoarece, în ciuda faptului că este un produs vegetal, este solid și este alcătuit mai ales din grăsimi saturate. O alternativă bună este uleiul de măsline, care are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase pentru a promova o sănătate mai mare a inimii”, spune nutriționista Kelly Jones, potrivit allrecipes.com.

Margarină

Margarina nu este mai sănătoasă pentru inimă decât untul sau uleiul de cocos și are o tonă de conținut de grăsimi saturate.

„Aporturile ridicate de grăsimi saturate față de grăsimile mono și polinesaturate au un impact mare asupra nivelului de colesterol din sânge și trigliceride. Când a intrat în vigoare interdicția de grăsimi trans, multe produse din margarină și-au schimbat uleiurile hidrogenate cu ulei de palmier. Uleiul de palmier este un alt ulei vegetal care este solid datorită conținutului său de grăsimi saturate”, spune Kelly Jones.

Acest lucru ar putea părea mai sănătos la prima vedere, dar nu este.

„Alegeți alternative de unt de plante, cum ar fi cele făcute cu ulei de măsline sau avocado”, a mai spus nutriționista.

Fructe uscate cu sulfiți

Fructele uscate pot părea o alternativă excelentă la varietatea proaspătă. Dar majoritatea produselor conțin ingrediente adăugate care pot fi mai puțin sănătoase.

„Multe fructe uscate sunt tratate cu sulfiți. Sulfiții sunt conservanți care provoacă reacții inflamatorii la multe persoane. În special la cei cu alergii și astm”, spune Jones.

Sulfițiii au fost folositi pe fructe și legume proaspete ca și conservant pentru a întârzia rumenirea, dar in anii 80 FDA a interzis utilizarea pentru protejarea oamenilor care au reacții inflamatorii.

„Inflamarea este un factor de risc cunoscut pentru bolile de inimă. Așa că, atunci când alegeți fructele uscate, verificați lista de ingrediente, astfel încât să vedeți doar fructe și poate un pic de zahăr adăugat pentru opțiunile tarte, cum ar fi cireșele sau merișoarele”, a mai spus Jones.

Dressinguri pentru salate fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi

Unele grăsimi, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de avocado, sunt sănătoase pentru inimă. Din această cauză, ajungeți la dressinguri realizate din aceste opțiuni în loc de versiuni fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi.

„Grăsimea este un nutrient esențial nu numai pentru o varietate de funcții în corpul nostru odată ce este absorbită. Dar este, de asemenea, esențială pentru a absorbi vitaminele liposolubile și antioxidanții liposolubili. În special, vitaminele D și E ajută la o bună sănătate a inimii. Astfel încât, dacă folosiți un dressing care nu conține suficiente grăsimi, este posibil să nu fie absorbite vitaminele”, a explicat nutriționista.

Mai mult, deficitul de vitamina D poate crește riscul de atac de cord. În timp ce vitamina E protejează celulele vasculare ca antioxidant.

„Pur și simplu nu alegeți dressinguri cremoase, bogate în calorii, cum ar fi Caesar sau brânză albastră, deoarece au tone de grăsimi saturate care nu sunt sănătoase pentru inimă”, a punctat Kelly Jones. 

Iaurturi fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi

Pe lângă absorbția nutrienților solubili în grăsimi, grăsimea este, de asemenea, critică pentru sațietate. A fi satisfăcut după masă sau gustare înseamnă că este posibil să evitați alimentația excesivă mai târziu, ceea ce ar putea fi mai puțin sănătos pentru inima și sănătatea generală, explică Jones.

„Oamenii care sunt prea implicați în numărarea caloriilor sau care încă se tem de grăsime pot alege opțiunea fără grăsime. Dar asta s-ar putea întoarce împotriva lor”, a precizat Jones.

Mesele sau gustările fără grăsime înseamnă că nu veți elibera hormoni de sațietate care promovează sentimentele de plenitudine. Acest lucru poate duce la a mânca mai mult decât ați avea dacă ați include doar grăsimea. Și este posibil să nu vă bucurați de iaurt la fel de mult datorită unei texturi apoase, mai puțin bogate.

 

Recent Posts

Pensie de 3.400 de lei, deși nu are nici un an de muncă! Vedetele care primesc acești bani

În cazul pensiilor mari primite fără ani de muncă efectivă, o practică frecventă în trecut…

50 de secunde ago

Alegeri prezidențiale 2024. Cine este Cristian Terheș, candidatul susținut de PNCR la alegerile prezidențiale 2024

Cristian Terheș  este candidatul susținut de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) la alegerile prezidențiale…

21 de minute ago

România în doliu: au murit în urma dezastrului din Spania

În urma dezastrului provocat de inundațiile severe din Comunitatea Valenciană, Spania, Ministerul Afacerilor Externe din…

41 de minute ago

Silviu Prigoană, înmormântat în secret în toiul nopţii! Cui a lăsat averea colosală în testament?

Honorius Prigoană, fiul cel mare al omului de afaceri, a anunţat că tatăl lui, Silviu…

o oră ago

ANM, în alertă! PROGNOZA METEO până la mijlocul lunii decembrie

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va răci în toată țara, în special…

o oră ago

Băutura medicinală ce are de 60 de ori mai multă vitamina C decât lămâia

Această plantă care se găseşte din belşug şi în România ajută la combaterea răcelilor și…

2 ore ago

Citeste si: