Din cuprinsul articolului
Alimente care ucid celulele canceroase. Cancerul ”moare” dacă alegi să consumi alimentele din lista de mai jos realizată de medici specialiști. Printre măsurile de prevenție ale bolilor oncologice, un rol important îl joacă alimentația corectă. Cercetătorii au descoperit că schimbarea alimentației este capabilă să prevină aproximativ 30% din cazuri de cancer.
Cancerul este recunoscut la nivel mondial drept o problema majora de sanatate care afecteaza milioane de oameni in fiecare an. Cercetarile de laborator au aratat faptul ca o serie de alimente au un impact direct asupra combaterii dezvoltarii celulelor canceroase. De aceea, alimentele menționate mai jos merită un loc în farfuria pentru a minimza riscul de cancer. Iată care sunt acestea:
Alimente care minimza riscul de cancer
Broccoli
Broccoli, care face parte din categoria legumelor crucifere,alaturi de varza, conopida si varza creata, are un continut ridicatde fitochimicale si Glucoraphanin, dar si antioxidantul indol-3-carbinol.
Acestia reduc riscul de cancer de col uterin, cancer de san, gastric si de prostata. Intrucat fitochimicalele sunt enzime sensibile la caldura pentru a pastra beneficiile pe care le aduce broccoli organismului, leguma trebuie consumata in stare cruda.
Fructe de padure
Zmeura, murele, afinele, dar si capsunile contin concentratii mari de fitochimicale numite antocianine, care incetinesc dezvoltarea celulelor premaligne. Aceste fructe protejeaza organismul si impotriva bolilor de inima si au efect antiinflamator.
Rosii
Acest fruct suculent este cea mai buna sursa de licopen, un antioxidant puternic cunoscut pentru prevenirea formarii anumitor tipuri de cancer. Acesta reduce, de asemenea, riscul de boli de inima si este un anti-inflamator natural.
Licopenul este eliberat atunci cand rosiile sunt fierte, de aceea rosiile conservate au concentratii mai mari de licopen decat cele proaspete.
Nuci
Nucile contin fitosteroli, care blocheaza receptorii de estrogen din celulele cancerului de san, incetinind ritmul de crestere a celulelor, potrivit sfatulmedicului.ro.
Usturoi
La fel ca si ceapa, prazul si arpagicul, usturoiul ajuta la combaterea cancerului de stomac si de esofag si reduce riscul aparitiei cancerului de colon. Printre compusii usturoiului care lupta impotriva cancerului se numara quercitina, alicina si compusii organosulfurati.
Fasole
Consumul regulat de fasole cu bob negru sau albastru, care contine o cantitate importanta de tirozina si lizina, s-a constatat ca reduce semnificativ incidenta cancerului de colon, dar si a cancerului de san.
Gral – Consultatii gratuite radioterapie
Morcovi
Aceasta leguma este o sursa bogata de beta-caroten, un antioxidant care ajuta la incetinirea dezvoltarii celulelor canceroase. Morcovii contin falcarinol si falcarindiol, pesticide naturale despre care oamenii de stiinta cred ca au un rol suplimentar in lupta impotriva cancerului.
Ceai verde
Ceaiul verde are abilitatea de a opri cresterea tumorilor canceroase. Flavonele si vitaminele din ceaiul verde inhiba cresterea tumorilor maligne, dar impiedica si aparitia acestora. Aceste substante neutralizeaza radicalii liberi si nu permit ca din alimentele bogate in nitrati sa se formeze nitroamine cancerigene.