Sari la conținut

Alimente care ucid celulele canceroase. Uite care sunt cele mai recomandate de medicii

alimente care minimalizeaza riscul de cancer
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Alimente care ucid celulele canceroase. Cancerul ”moare” dacă alegi să consumi alimentele din lista de mai jos realizată de medici specialiști. Printre măsurile de prevenție ale bolilor oncologice, un rol important îl joacă alimentația corectă. Cercetătorii au descoperit că schimbarea alimentației este capabilă să prevină aproximativ 30% din cazuri de cancer.

Cancerul este recunoscut la nivel mondial drept o problema majora de sanatate care afecteaza milioane de oameni in fiecare an. Cercetarile de laborator au aratat faptul ca o serie de alimente au un impact direct asupra combaterii dezvoltarii celulelor canceroase. De aceea, alimentele menționate mai jos merită un loc în farfuria pentru a minimza riscul de cancer. Iată care sunt acestea:

Alimente care minimza riscul de cancer

Broccoli

Broccoli, care face parte din categoria legumelor crucifere,alaturi de varza, conopida si varza creata, are un continut ridicatde fitochimicale si Glucoraphanin, dar si antioxidantul indol-3-carbinol.

Acestia reduc riscul de cancer de col uterin, cancer de san, gastric si de prostata. Intrucat fitochimicalele sunt enzime sensibile la caldura pentru a pastra beneficiile pe care le aduce broccoli organismului, leguma trebuie consumata in stare cruda.

leguma cancer
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Fructe de padure

Zmeura, murele, afinele, dar si capsunile contin concentratii mari de fitochimicale numite antocianine, care incetinesc dezvoltarea celulelor premaligne. Aceste fructe protejeaza organismul si impotriva bolilor de inima si au efect antiinflamator.

Rosii

Acest fruct suculent este cea mai buna sursa de licopen, un antioxidant puternic cunoscut pentru prevenirea formarii anumitor tipuri de cancer. Acesta reduce, de asemenea, riscul de boli de inima si este un anti-inflamator natural.

Licopenul este eliberat atunci cand rosiile sunt fierte, de aceea rosiile conservate au concentratii mai mari de licopen decat cele proaspete.

Nuci

Nucile contin fitosteroli, care blocheaza receptorii de estrogen din celulele cancerului de san, incetinind ritmul de crestere a celulelor, potrivit sfatulmedicului.ro.

Usturoi

La fel ca si ceapa, prazul si arpagicul, usturoiul ajuta la combaterea cancerului de stomac si de esofag si reduce riscul aparitiei cancerului de colon. Printre compusii usturoiului care lupta impotriva cancerului se numara quercitina, alicina si compusii organosulfurati.

Fasole

Consumul regulat de fasole cu bob negru sau albastru, care contine o cantitate importanta de tirozina si lizina, s-a constatat ca reduce semnificativ incidenta cancerului de colon, dar si a cancerului de san.

Gral – Consultatii gratuite radioterapie
Morcovi

Aceasta leguma este o sursa bogata de beta-caroten, un antioxidant care ajuta la incetinirea dezvoltarii celulelor canceroase. Morcovii contin falcarinol si falcarindiol, pesticide naturale despre care oamenii de stiinta cred ca au un rol suplimentar in lupta impotriva cancerului.

Ceai verde

Ceaiul verde are abilitatea de a opri cresterea tumorilor canceroase. Flavonele si vitaminele din ceaiul verde inhiba cresterea tumorilor maligne, dar impiedica si aparitia acestora. Aceste substante neutralizeaza radicalii liberi si nu permit ca din alimentele bogate in nitrati sa se formeze nitroamine cancerigene.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel