Din cuprinsul articolului
Alimente care te vor ajuta să slăbești. După 40 de ani, este greu să slăbești. Odată cu vârsta, metabolismul încetinește și devine din ce în ce mai dificil să scapi de excesul de grăsime, iar activitatea fizică nu este suficientă. Medicii nutriționiști recomandă introducerea unor alimente în dietă zilnică.
Următoarele produse sunt deosebit de eficiente pentru activarea metabolismului: toate tipurile de varză, dovlecel, dovleac, rdei iute, curcumă, ghimbir, susan, pește, ceai verde cafea, merele, grapefruit, spanac, brânză tofu, pui fiert, ovaz și iaurt.
„Pentru a obține un efect de durată este necesară în primul rând stimularea metabolismului. Simplu – pentru a face stomacul să funcționeze mai activ și mai bine. Atunci excesul de calorii va înceta să se „lipească” de șolduri și stomac”, spune nutriționistul Olesya Khlopova.
Ea a mai menționat că accelerarea metabolismului depinde nu numai de produsele consumate, ci este legată de funcția întregului organism, ci și de stilul de viață activ. asta înseamnă că după 40 de ani toată lumea ar trebui să meargă mai mult, să alerge și, în general, să-și crească activitatea fizică.
„Pentru a avea un corp zvelt și o sănătate bună, ar trebui să mănânci fiecare dintre aceste produse cel puțin o dată pe săptămână”, spune medicul. Aceasta mai spune că stomacul are dimensiunea a doi pumni împreunați. Când în farfurie aveți mai multă mâncare decât atât, de fapt consumați mai mult decât aveți nevoie.
„Pentru a reduce treptat porțiile, începeți prin a mânca cu una sau două linguri mai puțin decât consumați în mod normal. De multe ori nici nu avem nevoie de excesul pe care îl mâncăm”, adaugă expertul.
„Când împlinești 40 de ani, corpul tău devine mai rezistent la insulină, ceea ce contribuie la creșterea în greutate (în special grăsimea de pe abdomen) și îngreunează să scapi de kilogramele în plus”, explică expertul.
„Pentru a evita acest lucru, trebuie să-ți controlezi aportul de carbohidrați, chiar dacă mănânci alimente sănătoase precum cerealele integrale”, spune expertul.
Pentru a pierde în greutate după 40 de ani, ar trebui să încercați să mențineți masa musculară prin reducerea aportului de calorii. Pentru a realiza acest lucru, consumați 30 de grame de proteine de trei ori pe zi. Este vorba de aproximativ 110-140 g de pui sau pește.
Potrivit unui studiu publicat în The Journal of Nutrition, programarea meselor poate fi o strategie utilă pentru menținerea și pierderea în greutate. Oamenii de știință au descoperit că mesele rare sunt utile în reducerea aportului de alimente și recomandă ca intervalul dintre micul dejun și prânz să fie de cel puțin 5-6 ore. Este relativ ușor dacă iei micul dejun la 7 dimineața și prânzul la prânz, dar este important să reții că sincronizarea este esențială.
Demența își poate face apariția în mai mule moduri. În timp ce pierderea memoriei este cel…
Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a fost recunoscută la Gala Capital Performeri…
Călin Georgescu, candidatul-surpriză al alegerilor prezidențiale din România, a ieșit în fața presei pentru a-și…
Mercur retrograd intră în zodia Săgetător şi provoacă o serie de schimbări vizibile în viețile…
Autorităţile sanitare americane sunt în alertă şi au anunţat că un copil a fost testat…
Sunt momente în viață în care corpurile noastre se schimbă rapid și nu vorbim doar…