Din cuprinsul articolului
Depresie, anxietate, stare de spirit proastă, frici, panică, toate îți sunt cunoscute?
Acestea sunt sentimente care tocmai apar în contextul COVID-19. Pentru sănătatea noastră psihică, dar și fizică, obligatoriu este să căutăm tot soiul de remedii care să ne ajute să ne schimbăm starea de spirit.
„Distanțarea socială cauzata de pandemia de COVID-19 nu ne restrânge doar libertatea de mișcare, ci are un puternic impact asupra psihicului. Pe de o parte, fluxul zilnic de știri sădește în sufletul nostru sentimente de teamă și de îngrijorare, iar pe de altă parte, privarea de socializare și de activități de recreere în afara casei, generează disconfort, iritabilitate, apatie și neliniște.
Cu cât se prelungește mai mult starea de urgență, cu atât neajunsurile resimțite se accentuează, diminuând totodată capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva antigenilor”, declară Dan Bujor, specialist nutriție și masaj cu bambus.
În urmă cu câțiva ani, o echipă de cercetători de la Harvard a întreprins un studiu amplu pentru a demonstra că tractul intestinal este conectat cu emoțiile.
Practic, orice fel de sentiment experimentăm, declanșează un răspuns în intestin. Unele răspunsuri sunt plăcute, altele în schimb se traduc prin dureri sau prin stări exacerbate.
Depresie: Alimente care ajută la menținerea unei stări de spirit pozitive
„Înainte să venim cu recomandări despre alimentele care ajută la menținerea unei stări de spirit pozitive și pe care ar fi indicat să le consumi, mi-ar plăcea să explic puțin cum stau lucrurile tehnic.
Hai să vedem, de exemplu, cum te simți după o masă bogată și copioasă? Greoaie, lipsită de energie și parcă dornică să tragi un pui de somn.
Acest lucru se datorează creșterii nivelului de zahăr din sânge, care suprimă orexina, o substanță chimică care ne ține în alertă. Nu trebuie să îți schimbi dieta din temelii pentru a reduce anxietatea și pentru a-ți regla emoțiile. Este suficient să ții cont de câteva recomandări de alimente cu efecte excepționale dovedite asupra stărilor anxioase”, conchide specialistul.
Somon, sardine, hering, macrou
Cu un conținut important de Omega 3 și acizi grași esențiale, aceste categorii de produse au rol important în reglarea neutronsmițătorilor, a hormonilor și a altor substanțe chimice din creier.
Spanac, ceapă verde, salată, lobodă, varză sau urzici
Legume verzi care vin cu o cantitate importantă de acid folic care are rol determinant în cantitatea de dopamină (hormonul fericirii) secretată de creier. Cu cât mâncăm mai multe cu atât ne e mai bine.
Nucile caju
Bogate în zinc, nucile caju sunt recomandate în cazul în care simți că te apucă panica, așa cum se spune pe românește. Aproximativ 30 de grame de nuci – circa 20 de sâmburi, asigură 12% din necesarul de zinc recomandat zilnic.
Năutul și rădăcinoasele
Pe ele le alegem pentru aportul de carbohidrați complecși care mențin constant nivelul de zahăr din organism.
Apa
Deshidratarea generează stări de oboseală și lentoare. Ai grijă! Bea cât mai multă apă, este singurul aliment care indiferent de cantitatea consumată, nu strică.
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…