Din cuprinsul articolului
Alimente care te apară de ficatul gras. Ficatul este responsabil de detoxifierea naturală a organismului, contribuind la metabolismul nutrienților și la eliminarea toxinelor. Dacă ficatul tău este nesănătos, va avea dificultăți să îndeplinească aceste funcții, afectând serios sănătatea ta generală.
De aceea, este important să aveți grijă în mod constant de ficat prin intermediul unor alegeri alimentare bune, potrivit VeryWell Health.
Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentru un ficat sănătos:
Merișoare
Merișoarele sunt bogate în antociani, compuși bogați în antioxidanți care dau culoarea acestora. Conform unui studiu efectuat pe un eșantion de 110 persoane cu boala ficatului gras, cei care au luat zilnic comprimate de merișor timp de șase luni au înregistrat îmbunătățiri ale profilurilor lipidice, ale rezistenței la insulină și ale sănătății ficatului în comparație cu cei care au luat placebo.
Legume crucifere
Ficatul are nevoie de fibrele și compușii vegetali care se găsesc în legumele crucifere, precum broccoli, varza kale, conopida și varza de Bruxelles. Deși sunt necesare cercetări suplimentare, unele studii au arătat că legumele crucifere ajută la susținerea procesului natural de detoxifiere.
Ulei de pește
S-a demonstrat că acizii grași Omega-3 contribuie la reducerea inflamației ficatului. Un studiu a arătat că un consum de acizi grași omega-3 a contribuit la scăderea nivelului de grăsimi în rândul persoanelor cu steatoză hepatică
Nuci și semințe
Nucile și semințele sunt pline de proteine, fibre, vitamina E, calciu și grăsimi nesaturate sănătoase care pot fi deosebit de benefice pentru sănătatea ficatului. Un studiu efectuat în rândul adulților chinezi a indicat că dietele bogate în nuci au fost asociate cu un risc mai mic de a dezvolta boala ficatului gras.
Cafea și ceai. Consumul de cafea poate contribui la reducerea riscului de leziuni hepatice în rândul persoanelor cu boli hepatice cronice. Alte studii au arătat că ceaiul verde poate ajuta la scăderea nivelul enzimelor hepatice în rândul persoanelor cu steatoză hepatică și poate contribui la reducerea riscului de cancer hepatic.
Anumite alimente sunt asociate cu un risc mai mare de a dezvolta boala ficatului gras. Aceste alimente fiind bogate în grăsimi saturate și zaharuri adăugate.Iată care sunt:
Din aceeași categorie face parte și zahărul. Specialiștii de la Harvard recomandă reducerea consumului de zahăr pentru a menține sănătatea ficatului și a preveni afecțiunile hepatice.
Efectele sale asupra sănătății ficatului sunt tot mai evidente. Cercetătorii au descoperit că aportul crescut de zahăr adăugat în dietă este asociat cu un risc crescut pentru boala ficatului gras non-alcoolic.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…