Din cuprinsul articolului
Cheagurile de sânge se află pe lista celor mai periculoase afecțiuni. Acestea pot declanșa boli grave care pot fi chiar letale. Iată în ce zone ale corpului se pot dezvolta și cum le eviți!
Tromboza venoasă profundă este o afecțiune caracterizată de acumularea cheagurilor în interiorul vaselor de sânge. Acestea se pot dezvolta la nivelul picioarelor, frecvent, însă sângele se poate acumula și la nivelul arterelor coronariene sau vaselor cerebrale sau alte zone ale corpului.
Acumularea sângelui în aceste zone poate fi fatală. Din fericire, cheagurile de sânge pot fi evitate cu ușurință dacă adoptați un stil de viață sănătos, punând pe primul loc alimentația echilibrată și exercițiile fizice periodice.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline este o sursă bogată de acizi grași omega-6 sănătoși. Aceștia sunt responsabili pentru diminuarea nivelului de colesterol „rău” din sânge. Astfel că, menține arterele flexibile previne acumularea de plăci care îngreunează circulația sanguină.
Usturoi
Usturoiul conține alicină, o enzimă prețioasă, care are un efect antioxidant puternic și este un aliat important pentru multe boli. De asemenea, protejează sănătatea inimii, întărește sistemul imunitar și, în plus, are efect anticoagulant (stimulează circulația sanguină).
Morcovi
Morcovii conțin beta-caroten, substanță ce scade riscul de infarct și reglează nivelul colesterolului. Pe lângă faptul că sunt delicioși, morcovii previn tromboza venoasă profundă.
Anghinare
Anghinarea previne cu succes tromboza, dar și atacul cerebral. De asemenea, este una dintre cele mai sănătoase plante folosite în medicina alternativă și luptă împotriva multor boli, datorită proprietăților antioxidante.
Suc de merișoare
Efectul sucului de merișoare este unul anticoagulant, fapt ce previne cu succes tromboza. Dacă nu găsești fructe proaspete, le poți consuma și uscate sau congelate.
Vin roșu
Un pahar de vin e sănătate curatp, susțin medicii. Un pahar de vin roșu este numai bun de consumat în fiecare zi. Reduce riscul de infarct miocardic și de atac cerebral, dar întârzie și formarea plăcilor ateromatoase din artere, îmbunătățind circulația, scrie bzi.ro.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…