Sari la conținut

Alimente care subțiază sângele și previn formarea cheagurilor de sânge

sange
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Alimente care subţiază sangele

Vă oferim o listă de alimente care previn coagularea sângelui. Dacă doriți să „subțiați sângele”, cel mai bine este să includeți acest tip de alimente în dieta dumneavoastră:

Ghimbirul

Ghimbirul este cunoscut pentru efectele sale antivirale și alte efecte puternice. Rădăcina de ghimbir are o altă proprietate valoroasă – subțierea sângelui. Rădăcina conține compusul gingerol, care elimină colesterolul din plăci și dizolvă cheagurile de sânge, normalizează circulația sângelui în creier și întărește arterele. Este util în tratamentul aterosclerozei în combinație cu alte măsuri terapeutice. Pe baza rădăcinii de ghimbir, sunt produse suplimente alimentare, care servesc pentru prevenirea și tratamentul venelor varicoase. Dar este important să ne amintim că, ca în orice alt caz, este recomandabil să consultați un medic cu privire la utilizarea ghimbirului.

Turmeric

Turmericul este un anticoagulant natural. Are capacitatea de a fluidiza sângele și de a reduce tensiunea arterială, ceea ce este potrivit pentru persoanele care suferă de hipertensiune. Turmericul scade glicemia, susține sistemul cardiovascular și este eficient în boala Alzheimer. În plus, acest condiment acționează ca un antioxidant puternic.

Usturoiul

Usturoiul este un anticoagulant natural. Acesta conține compuși biologic activi care reduc vâscozitatea, împiedică aderența globulelor roșii implicate în procesul de coagulare a sângelui – trombocitele. Toate acestea minimizează probabilitatea formării cheagurilor de sânge. Dacă mâncați 3 căței de usturoi în fiecare zi, puteți activa resorbția cheagurilor de sânge. Allicina din compoziția usturoiului ameliorează tensiunea de pe pereții arterelor, dilată lumenul vaselor de sânge, stimulează fluxul sanguin și reduce sarcina asupra mușchiului cardiac.

Scorțișoară

Scorțișoara este un anticoagulant puternic datorită conținutului său de cumarină. Adăugarea scorțișoarei la ceai este foarte benefică, deoarece poate ajuta la reducerea probabilității și progresiei bolilor cardiovasculare.

Ceaiul verde

Extrem de bogat în antioxidanți naturali – polifenoli. Acest lucru ajută la protejarea organismului de îmbătrânirea prematură. Catechina din ceaiul verde tinde să fluidizeze sângele, reducând astfel probabilitatea formării cheagurilor de sânge în artere, îmbunătățind tonusul vascular și reducând presiunea.

Ce poate provoca coagularea sângelui?

Unul dintre simptomele care urmează unei infecții corona este coagularea sângelui, care este cauza multor decese.

Concentrația ridicată de zahăr și carbohidrați în dietă, consumul de alcool, alimente afumate și grase, lipsa apei din organism, lipsa enzimelor și a vitaminelor din organism…

Dacă simțiți vreun disconfort, mergeți la medic, consultați-vă despre schimbarea dietei și cum vă poate îmbunătăți aceasta sănătatea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel