Din cuprinsul articolului
O viață sănătoasă presupune consumul de alimente bogate în estrogeni. Nivelurile de hormoni importanți, cum ar fi estrogenul, progesteronul și testosteronul, scad odată cu instalarea menopauzei. Estrogenul joacă un rol crucial în metabolismul colesterolului, deoarece crește nivelul colesterolului bun și reduce nivelul colesterolului rău. În plus, acest hormon reduce riscul de atac de cord prin relaxarea vaselor de sânge.
Acest lucru înseamnă că ar trebui să fiți preocupată de deficitul de estrogen.
Ce este estrogenul și de ce este esențial?
Estrogenul este un grup de hormoni similari care sunt prezenți atât la bărbați, cât și la femei. La bărbați, acesta este prezent într-o concentrație mult mai mică decât la femei.
Acest hormon supraveghează dezvoltarea caracteristicilor sexuale feminine și este produs în principal în ovare . Ovarele eliberează estrogen în timpul menstruației și între cicluri. Aceste două perioade de creștere a nivelului de estrogen alternează cu o scădere treptată a nivelului de estrogen pe parcursul unei luni.
Estrogenul este un hormon vital datorită nenumăratelor sale roluri și funcții în organism. În afară de reglarea ciclurilor menstruale, acesta reglează, de asemenea, tractul reproducător, tractul urinar, sistemul cardiovascular, oasele, caracteristicile sexuale secundare, pielea și părul.
Cum te asiguri că organismul tău își primește necesarul de estrogen? Există două moduri în care puteți face acest lucru. Unul, prin schimbarea obiceiurilor de viață. Controlați stresul, deoarece stresul provoacă un dezechilibru al nivelului de estrogen. Antrenamentul de forță ajută, de asemenea, deoarece crește nivelul de estrogen (și de testosteron, de asemenea). Și doi, puteți consuma alimente care cresc nivelul de estrogen, așa cum sunt clasificate mai jos.
Care sunt unele alimente bogate în estrogeni?
- Semințe: Semințe de in, semințe de susan
- Produse din soia: Fasole de soia, Lapte de soia, Iaurt de soia, Tofu
- Fructe: Piersici, Căpșuni
- Legume: Germeni de lucernă, germeni de fasole Mung, fasole verde
- Leguminoase: Fasole albă, fasole neagră
- Nuci: Fistic, nuci, alune, arahide
- Fructe uscate: Caisele uscate, curmalele, prunele uscate
- Băuturi: Vin roșu
- Ierburi: Usturoi
- Cereale: Pâine din mai multe cereale