5 alimente care stimulează imunitatea. Trebuie să le aveți pentru a preveni răceala și gripa în acest sezon

Respectarea unei diete sănătoase este primul pas pe care îl puteți face pentru a vă consolida imunitatea în mod natural. Cu toate acestea, puteți accelera procesul cu anumite alimente care conțin proprietăți specifice de stimulare a imunității.

Schimbările ce au avut loc în ultima perioadă, pot produce afecțiuni la nivel cerebral, dar ne pot face și vulnerabili la frig, tuse și febră. Persoanele cu un sistem imunitar slăbit trebuie să se pregătească și mai bine pentru a face față noului sezon de gripă.

Pe fondul criziei de coronavirus și a celei de gripă, trebuie să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și să preveniți toate infecțiile în cel mai bun mod posibil.

Respectarea unei diete sănătoase este primul pas pe care îl puteți face pentru a vă consilida imunitatea în mod natural. Cu toate acestea, puteți accelera procesul cu anumite alimente care conțin proprietăți specifice de stimulare a imunității.

5 alimente care pot spori imunitatea în mod natural:

  1. Citricele

Se știe că celulele albe din sânge vă protejează corpul de infecții și boli obișnuite, dar organismul nu este capabil să le producă singur. Se spune că vitamina C propulsează producția de celule albe din sânge. Deci, consumați citrice ca portocala și grapefruitul zilnic pentru a vă crește aportul de vitamina C.

  1. Broccoli

Această legumă de culoare verde conține vitamina A, vitamina C, vitamina E și multe fibre. De asemenea, este bogată în compuși antioxidanți – toate aceste calități fac din broccoli un aliment excelent pentru creșterea imunității.

  1. Usturoiul

Se știe că usturoiul oferă multe beneficii pentru sănătate. Poate ajuta la controlul tensiunii arteriale și la prevenirea întăririi arterelor. Civilizațiile timpurii au folosit usturoiul pentru a evita infecțiile bacteriene și gripa.

  1. Ghimbir

Gingerol, un compus găsit în ghimbir, este extrem de eficient împotriva tusei, durerii în gât și a altor boli inflamatorii. Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la scăderea și stabilizarea nivelului de colesterol.

  1. Turmeric sau curcuma

Curcuma a fost folosită în practici de remediere pentru a combate inflamațiile și infecțiile din moși strămoși. Medicamentele antice demonstrează că turmericul, care conține cantități mari de compus din curcumină, este bogat în antioxidanți, care ajută și la prevenirea bolilor de inimă, a cancerului și a bolii Alzheimer.

Prevenirea este mai bună decât vindecarea – cu toții am auzit-o de mai multe ori. Este timpul să punem în practică aceste sfaturi mai ales că suntem într-o a perioadă critică de pandemie de virus și gripă.

Recent Posts

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

14 minute ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

44 de minute ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

o oră ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

o oră ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

2 ore ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

2 ore ago

Citeste si: