Din cuprinsul articolului
Deși organismul nostru are în mod natural un sistem de detoxifiere, acesta poate fi suprasolicitat de acumularea toxinelor. În această circumstanță, este foarte improtant să faci schimbăr alimentare care să stimimuleze organismul să alimine substanțele dăunătoare.
Acumularea toxinelor în organism poate provoca simptome neplăcute care scad calitatea vieții și, de asemenea, pot pune viața în pericol. Toxinele pot contribui la declanșarea unor afecțiuni și, de asemenea, slăbesc bariera naturală de protecție a corpului, anume sistemul imunitar.
Potrivit Doza de Sănătate, o serie de alimente care stimulează detoxifierea pot fi de ajutor în această circumstanță și pot sprijini corpul să elimine substanțele nocive.
Grapefruit
Grapefruit-ul este renumit în medicina alternativă datorită proprietăților sale diuretice, antioxidante și antiinflamatoare. Acesta intră în categoria de alimente sărace în calorii și a fost popular pentru mult timp datorită efectului său benefic asupra metabolismului, facilitând pierderea în greutate.
De asemenea, este unul dintre cele mai recomandate alimente pentru a curăța sângele.
Conține antioxidanți care îmbunătățesc funcția hepatică, facilitând eliminarea toxinelor prin intermediul urinei.
Protejează celulele împotriva stresului oxidativ și previne dezechilibrarea proceselor inflamatorii ale corpului.
Cantitatea mică de fibre pe care o oferă îmbunătățește digestia și previne disconfortul asociat mâncatului în exces.
Măr verde
Merele verzi constituie o sursă importantă de antioxidanți și minerale esențiale care îmbunătățesc funcționarea ficatului, a rinichilor și a colonului, garantând eliminarea adecvată a deșeurilor.
Conțin cantități semnificative de fibre dietetice, în special coaja, putând îmbunătăți digestia.
Acizii organici din componența merelor reglează pH-ul stomacului și previn disconfortul, precum arsurile în capul pieptului.
Lămâia
Lămâile se numără printre cele mai bune fructe care stimulează detoxifierea organismului. În plus, ele îmbunătățesc digestia și sănătatea renală.
Conținutul lor ridicat de vitamina C stimulează mijloacele naturale de apărare ale organismului, mai ales după ce ai consumat băuturi alcoolice.
Acest fruct are un efect ușor alcalin, care reduce aciditatea cauzată de mâncatul în exces.
Antioxidanții lămâilor protejează țesuturile împotriva acțiunii nocive a toxinelor și facilitează digestia grăsimilor.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…