Din cuprinsul articolului
Gestionarea modalităților prin care poți scădea glicemia rapid este o componentă esențială în viața unei persoane cu diabet. Există o varietate de alimente benefice pentru persoanele cu diabet.
Integrate într-un regim alimentar echilibrat, acestea pot ajuta la stabilizarea zahărului din sânge și la prevenirea complicațiilor asociate cu această afecțiune.
Unii dintre cei mai buni aliați în lupta împotriva glicemiei ridicate sunt alimentele care au proprietatea de a scădea atât glicemia, cât și tensiunea. Dieteticienii au împărtășit cele șapte alimente conservate preferate pentru a vă ajuta să vă gestionați glicemia.
7 conserve ieftine vă pot ajuta să vă gestionați glicemia
Iată care sunt cele mai eficiente și ieftine conserve care pot ajuta la gestionarea glicemiei, care includ o sănătate hormonală mai bună și o stare de spirit îmbunătățită.
1. Conserve de peste: Dieteticienii spun că conservele de pește precum somonul și tonul au un conținut ridicat de proteine și vă pot ajuta să vă mențineți glicemia scăzută. Somonul conservat are 18 grame de proteine per porție de 100 de grame, iar tonul are un adaos mare de proteine cu 20 de grame de proteine per porție de 100 de grame.
„Proteinele încetinesc digestia și măresc sațietatea sau senzația de sațietate, ceea ce promovează stabilitatea zahărului din sânge”, a declarat pentru EatingWell Lilian Nwora, dietetician și specialist certificat în îngrijirea și educația diabetului.
Peștele este, de asemenea, bogat în acizi grași Omega-3, care susțin sănătatea creierului.
2. Conserve de pui: Puteți să încorporați această mâncare conservată în dieta dvs. Conservele de pui au 21 de grame de proteine pe porție de 100 de grame și nu trebuie să vă faceți griji în privința gătirii, deoarece conserva de pui este gata preparată.
3. Conserve de legume: Conservele de legume sunt o alegere accesibilă și bogată în fibre pe care o puteți adăuga la dietă pentru a preveni creșterea glicemiei. Legumele conservate încetinesc digestia și sunt o sursă excelentă de micronutrienți, care sunt vitamine și minerale esențiale de care organismul are nevoie în cantități mici, potrivit Medical News Today.
4. Conserve de roșii: Conservele de roșii pot fi folosite pentru lucruri precum sosuri, supe și tocane și au mai multe beneficii pentru sănătate. Sunt destul de sărace în carbohidrați și bogate în antioxidanți precum licopenul, care susține sănătatea inimii. Fasolea conservată este bogată în proteine vegetale.
5. Conserve de fasole: Fasolea are fibre și proteine, care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
„Această combinație de proteine și fibre încetinește absorbția glucozei și ajută la menținerea nivelului constant al zahărului din sânge pe tot parcursul zilei”, spune Emily Haddock, dietetician și proprietar al Music City Nutrition & Wellness.
O cană de fasole neagră are 16 grame de proteine și 18 grame de fibre, iar o ceașcă de năut conservat are 10 grame de proteine și 9 grame de fibre.
Alimente recomandate persoanelor cu diabet
6. Dovleac conservat: Fibrele de dovleac conservate au vitamina A și, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Are 100% din vitamina A de care aveți nevoie într-o zi per porție.
Este excelent pentru a face sosuri, precum și produse de copt. Dovleacul merge grozav și în produsele de panificație pentru a crește umiditatea și a reduce conținutul de grăsime.
7. Conserve de fructe: Aceasta este o alegere bună pentru fructe de pădure. Fructele conservate pot fi un tratament dulce sănătos, dar unele fructe conservate sunt mai sănătoase decât altele.
„Pentru a reduce conținutul de zahăr adăugat, optați pentru fructele conservate ambalate în apă sau sucuri de fructe, mai degrabă decât sirop, dacă este disponibil”, a declarat dieteticianul Jessica Barron, fondatorul Red Head RD.
Ea a recomandat asocierea fructelor din conserve cu ceva bogat în proteine sau grăsimi, cum ar fi iaurtul grecesc sau brânza de vaci, pentru a ajuta la gestionarea zahărului din sânge.