Din cuprinsul articolului
Nivelurile ridicate de colesterol pot duce la diverse complicații legate de inimă și agravează starea generală de sănătate. Stilul nostru de viață și dieta au un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol.
Unele modificări simple ale dietei, inclusiv adăugarea a 6 alimente în alimentație, pot reduce valorile acestuia.
1. Condimente
Deși este necesar să consumați alimente mai simple și mai sănătoase, dacă aveți un nivel ridicat de colesterol, nu trebuie să vă limitați la utilizarea condimentelor. Usturoiul, ghimbirul, scorțișoara, turmericul și alte condimente și ierburi ajută la scăderea colesterolului, împiedicând acumularea de plăci în vasele de sânge.
2. Grăsimi sănătoase
Grăsimile sănătoase sunt extrem de importante pentru organismul nostru, deoarece ajută la absorbția altor substanțe nutritive, reduc colesterolul rău și promovează colesterolul bun. Acestea se găsesc în uleiul de măsline, uleiul de semințe de in, uleiul de pește.
3. Ceaiul verde
Ceaiul verde este o băutură populară care s-a demonstrat că reduce nivelul colesterolului. Acesta ajută la curățarea arterelor de placa deja formată, potrivit publicației The Health Site. 4. Soia Consumul de alimente bogate în proteine și antioxidanți este o altă modalitate importantă de a reduce nivelul colesterolului. Ambele componente se găsesc din abundență în soia.
5. Alimente cu fibre solubile
Pentru ca sistemul nostru digestiv să funcționeze corect, trebuie să consumăm suficiente fibre. Există două tipuri de fibre: fibre solubile și fibre insolubile. Fibrele solubile se dizolvă în apă și ajută la digestie. De asemenea, acestea ajută la scăderea nivelului ridicat de colesterol. Este nevoie de bilă pentru a elimina fibrele solubile. Aceasta este produsă în ficat și, atunci când nu există suficientă bilă, ficatul o obține din colesterolul depozitat. Acest lucru ajută la scăderea nivelului de colesterol.
6. Legume și fructe proaspete
Legumele și fructele proaspete care sunt bogate în apă și fibre solubile ajută la scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, acestea sunt bogate în antioxidanți, care s-au dovedit a reduce nivelul colesterolului. Consumul lor scade riscul de boli de inimă, care este asociat cu niveluri ridicate de colesterol.