Din cuprinsul articolului
Alimente care pot schimba ritmul inimii și cele care îl reglează. Ritmul cardiac este considerat stabil atunci când este între 60 și 100 de bătăi pe minut. Cu toate acestea, este afectată de mulți factori, precum starea emoțională, nutriția, sănătatea mintală, medicamentele și nivelul de activitate fizică.
Consumul anumitor alimente sau băuturi poate crește ritmul cardiac la niveluri nesănătoase.
Uite ce alimentele și băuturile ar trebui evitate sau să măcar să limitați consumul lor pentru a vă menține ritmul cardiac la niveluri sănătoase.
Alimentele și băuturile care conțin cofeină au tendința de a crește ritmul cardiac. Cofeina stimulează sistemul nervos central și excită creierul, provocând o creștere bruscă a ritmului cardiac. Persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau de bătăi neregulate ale inimii ar trebui să evite cofeina.
Zahăr
Alimentele bogate în zahăr vă cresc rapid ritmul cardiac. Zaharurile din sânge suprimă funcția vaselor de sânge și cresc tensiunea arterială și odată cu ea și ritmul cardiac. Printre alimentele care provoacă o creștere bruscă a zahărului din sânge se numără: băuturile carbogazoase, dulciurile, pâinea, pastele și orezul alb.
Ciocolata este bogata intr-un stimulent natural numit teobromina. Această substanță este conținută nu numai în ciocolată, ci și în produsele sale secundare, precum înghețata de ciocolată, bomboanele, laptele cu ciocolată sau ciocolata caldă.
Efectul acestei substanțe asupra ritmului cardiac este în întregime dependent de doză. Aceasta înseamnă că, cu cât mănânci mai multă ciocolată, cu atât ritmul cardiac va fi mai mare.
Ardeiul iute tinde să prevină tulburările de ritm cardiac. Dacă aritmia este persistentă, poate reduce fluxul de sânge către creier și alte organe.
Capsaicina din ardeiul iute imbunatateste circulatia sangelui si scade tensiunea arteriala anormal de mare. Consumă alimente combinându-le cu puțin ardei iute fără a exagera.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…