Sari la conținut

Alimente care pot schimba ritmul inimii și cele care îl reglează

Ardeiul iute la borcan
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ardeiul iute pentru iarna

Alimente care pot schimba ritmul inimii și cele care îl reglează. Ritmul cardiac este considerat stabil atunci când este între 60 și 100 de bătăi pe minut. Cu toate acestea, este afectată de mulți factori, precum starea emoțională, nutriția, sănătatea mintală, medicamentele și nivelul de activitate fizică.

Consumul anumitor alimente sau băuturi poate crește ritmul cardiac la niveluri nesănătoase.

Uite ce alimentele și băuturile ar trebui evitate sau să măcar să limitați consumul lor pentru a vă menține ritmul cardiac la niveluri sănătoase.

Alimente și băuturi care conțin cofeină

Alimentele și băuturile care conțin cofeină au tendința de a crește ritmul cardiac. Cofeina stimulează sistemul nervos central și excită creierul, provocând o creștere bruscă a ritmului cardiac. Persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau de bătăi neregulate ale inimii ar trebui să evite cofeina.

Zahăr

Alimentele bogate în zahăr vă cresc rapid ritmul cardiac. Zaharurile din sânge suprimă funcția vaselor de sânge și cresc tensiunea arterială și odată cu ea și ritmul cardiac. Printre alimentele care provoacă o creștere bruscă a zahărului din sânge se numără: băuturile carbogazoase, dulciurile, pâinea, pastele și orezul alb.

Ciocolată

Ciocolata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ciocolata este bogata intr-un stimulent natural numit teobromina. Această substanță este conținută nu numai în ciocolată, ci și în produsele sale secundare, precum înghețata de ciocolată, bomboanele, laptele cu ciocolată sau ciocolata caldă.

Efectul acestei substanțe asupra ritmului cardiac este în întregime dependent de doză. Aceasta înseamnă că, cu cât mănânci mai multă ciocolată, cu atât ritmul cardiac va fi mai mare.

 

Ardeiul iute normalizează ritmul cardiac

Ardeiul iute tinde să prevină tulburările de ritm cardiac. Dacă aritmia este persistentă, poate reduce fluxul de sânge către creier și alte organe.

Capsaicina din ardeiul iute imbunatateste circulatia sangelui si scade tensiunea arteriala anormal de mare. Consumă alimente combinându-le cu puțin ardei iute fără a exagera.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel