Alimente care pot să mențină colesterolul la nivel optim

Colesterolul este un barometru bun al sănătății noastre. Pentru a rămâne sănătoși cât mai mult timp, este esențial să mâncăm corect și sănătos.

Atunci când nivelul colesterolului este ridicat, există riscul unor boli și probleme medicale grave. Prin urmare, menţinerea colesterolului în limite normale este esențială pentru prevenirea unor boli precum sunt accidentul vascular cerebral și ateroscleroză.

Anumite alimente pot menține colesterolul în limitele normale. Însă, uneori, medicul poate prescrie și medicamente.

Iată ce alimente te ajută să menții nivelul colesterolului în limite normale:

  • Soia este ideală pentru cei care au un nivel crescut al colesterolului în sânge. Mai mult, izoflanonii din soia au efect antioxidant și protejează vasele de sânge. În plus, soia are o mulțime de proteine, fibre, vitamina E, acid folic, potasiu, calciu, zinc, fier, fosfor, mangan și magneziu care aduc o mulțime de beneficii organismului uman.
  • Uleiul de măsline poate să contribuie la reglarea presiunii arteriale, scade nivelul colesterolului, al trigliceridelor, controlează nivelul glucozei în sânge. Astfel, acidul oleic care se regăsește în uleiul de măsline crește colesterolul bun (HDL), transportând colesterolul rău (LDL) spre ficat pentru a fi eliminat. Altfel spus, are loc o diminuare a riscului de infarct.
  • Consumul de fructe este foarte bun și știu că nu îți spun o noutate. Dar, acestea pot să te ajute să menții un nivel optim al colesterolului. De ce? Fiindcă ele conțin fibre, vitamine și minerale, dar și antioxidanți care ajută organismul să elimine toxinele.
  • Legumele contribuie la întărirea sistemului imunitar, contribuie la detoxifierea organismului și scad colesterolul LDL.
  • Peștele are în compoziție proteine, vitamine și minerale, acizi grași care ajută la menținerea nivelului de colesterol în limite normale. Consumul acestuia diminuează riscul de boli cardiovasculare, crește colesterolul bun și scade trigliceridele.
  • Prazul. Explicația este aceea că acesta are un conținut bogat de fibre, atât solubile, cât și insolubile. Fibrele solubile reduc absorbția intestinală de zahar și colesterol.
  • Nucile, migdalele și semințele sunt de asemenea, recomandate de medici pentru scăderea colesterolului.

Recent Posts

Premiu pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital

Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…

4 minute ago

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

33 de minute ago

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…

o oră ago

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…

o oră ago

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Capital. Ce premiu a obținut

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…

o oră ago

Nu mai arunca cojile de măr! Ajută cel mai solicitat mușchi din corp

Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…

2 ore ago

Citeste si: