Din cuprinsul articolului
Gastrita este o inflamație a mucoasei gastrice, care este stratul de celule care căptușește stomacul pe interior, protejându-l de aciditatea sucurilor gastrice.
Cauzele care generează această boală sunt diverse. Potrivit informațiilor oferite de Sanitas, acțiunea unor medicamente, în special antiinflamatoare, poate afecta această afecțiune, precum și o infecție cauzată de bacteria Helicobacter pylori, care poate provoca chiar și un ulcer gastric; Consumul excesiv de alcool, supunerea la stres excesiv, de asemenea, agravează afecțiunea.
Există factori care cresc riscul ca o persoană să sufere de această boală, de exemplu, o infecție bacteriană. Deși cea cauzată de Helicobacter pylori este una dintre cele mai frecvente, doar unele persoane infectate dezvoltă gastrită sau alte afecțiuni ale sistemului digestiv superior.
Dieta este importantă pentru combaterea gastritei. In cazul in care suferiti de aceasta afectiune, recomandarile medicale trebuie urmate cu atentie.
Medline Plus subliniază câteva dintre cauzele acestei boli:
Cel mai comun:
Cele mai puțin frecvente:
Simptomele gastritei includ următoarele:
În cazul în care prezentați următoarele simptome, ar trebui să consultați și un medic:
Tua Saúde arată ce alimente trebuie evitate dacă suferi de gastrită. Lista include alimente care se caracterizează prin digestie dificilă, fiind procesate și având conservanți care irită stomacul.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…