Din cuprinsul articolului
Congelarea este o metodă eficientă de a păstra alimentele pentru mai mult timp. În majoritatea cazurilor, ele își păstrează prospețimea și nutienții esențiali pentru organismul nostru.
Cu toate acestea, există și excepții. Anumite alimente nu trebuie să fie niciodată păstrate în acest mod. Ele își pierd substanțele hrănitoare și textura.
Astfel, ele nu mai au un beneficiu real pentru sănătate și sunt numai alimente lipsite de vitamine, minerale și textură.
Roșiile nu ar trebui niciodată congelate deoarece atunci când le scoatem de la congelator este își vor pierde textura, mineralele și gustul.
Tot la capitolul legume le avem pe cele bogate în apă (castraveți, salată verde, ridiche și telină crudă), iar acestea își vor pierde textura crocantă și aroma atunci când sunt congelate.
De asemenea, verdeața se află și ea pe lista alimentelor care nu ar trebui să fie păstrate astfel.
Avocado este la mare căutare în ultima perioadă, dar ar trebui să nu-l ținem în congelator deoarece se va strica și îl vom arunca. Mierea este un alt aliment care nu trebuie niciodată congelat – aceasta se va îngroșa și se va cristaliza.
Cozonacul și prăjiturile fără creme sau glazuri pot fi ținute în congelator până la 6 luni.
Peștele se poate congela doar dacă este foarte proaspăt şi poate fi păstrat în acest fel până la 6 luni.
Carnea se află printre alimentele care pot fi congelate. Se recomandă să împachetați bucățile în mai multe straturi pentru a evita “arsura” adică acea deshidratare care apare la carnea care intră în contact direct cu gheața. Pentru a separa bucățile de carne, puteți pune între ele foaie cerată. Carnea de porc, pasăre sau vânat poate fi păstrată la congelator timp de 9 luni, iar cea de vită și miel, până la un an, notează realitatea.net.
Fructele pot fi congelate însă doar dacă sunt coapte şi suficient de tari.
Untul poate rezista în congelator până la 6 luni. Brânzeturile tari (parmezanul, cheddar sau gouda) pot rezista la congelator până la 6 luni.
Ouăle: se pot congela doar albușurile, timp de 5-6 luni.
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…