Din cuprinsul articolului
Alimente care NU expira repede. Mulți dintre noi aruncăm unele alimente crezând că au expirat, însă ele pot fi consumate chiar și după 30 de ani. Ce alimente au termen de valabilitate mare?
Alimente care NU expira repede. Pe listă se regăsește sarea naturală colectată din urmele de minerale lăsate în urmă de evaporarea lacurilor și oceanelor nu expiră niciodată. Orezul vidat, dacă este depozitat corespunzător, într-o temperatură de sub 5 grade, poate avea termen de valabilitate de până la 30 de ani. Și cafeaua instant poate rezista depozitată în cămară până la 20 de ani.
Alcoolul precum vodka, romul sau whisky-ul poate avea termen de valabilitate de zeci de ani dacă este depozitat și sigilat corespunzător, departe de căldură directă ori lumina soarelui.
Alimente care NU expira repede. Le poți consuma și peste 30 de ani. Ierburile uscate și condimentele fac și ele din această categorie. Acestea se depozitează uscate, ferite de lumina directă a razelor soarelui, și pot să reziste chiar și ani de zile fără probleme.
Oțetul, dacă rămâne sigilat și păstrat într-un mediu răcoros, poate fi păstrat chiar și până la 30 de ani, deoarece este un acid ușor, care nu expiră.
În lista alimentelor cu termen de valabilitate de până la 12 luni se regăsesc alimente precum: Pateuri conservate; Compoturi; Dulcețuri; Cereale; Bomboane; Biscuiți; Nuci și semințe.
Fasole conservată sau deshidratată. Boabele de fasole au un termen de valabilitate generos. Dacă fasolea la conservă poate fi depozitată în condiții optime în locuință pentru 2 până la 5 ani, boabele de fasole uscată pot fi ținute chiar și până la 30 de ani, dacă sunt ambalate corespunzător, potrivit Libertatea.
Pește conservat. Spre deosebire de peștele proaspăt, care nu poate fi păstrat o perioadă lungă de timp, peștele în conservă, dacă este ținut corespunzător, poate fi păstrat și consumat între 1 și 3 ani. Este important să verifici data de expirare de pe ambalajul produsului ales.
Fructe în conservă. Și acestea au un termen de valabilitate mare, cele mai rezistente sunt fructele mai acide, precum mere, struguri, piersici sau ananas, care pot rezita în medie între 12 și 18 luni.
Nuci și semințe. Acestea fac parte din categoria alimentelor neperisabile și pot fi păstrate câteva luni în casă, fără teama expirării.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…