Sari la conținut

Alimente care ne ajută să stimulăm memoria și creierul. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Celulei nervoase trebuie să-i dăm…”

Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prof. dr. Vlad Ciurea

Din cuprinsul articolului

Creierul este cel mai complex organ din corpul nostru. Acesta este implicat în toate funcțiile organismului și controlează tot ceea ce se întâmplă cu noi, atât din punct de vedere psihologic, cât și fizic.

Pentru a asigura o bună funcționare este necesar să avem grijă de creier și să îi oferim nutrienții de care are nevoie.

Sănătatea creierului este strâns legată de consumul de antioxidanți, grăsimi sănătoase și zaharuri pure, neprocesate, precum cele din fructe.

Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie, într-un interviu, cu ce trebuie să ne hrănim creierul pentru a-i stimula funcțiile și a-l menține sănătos.

Alimente hrănitoare pentru creier

Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic.

Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută.

Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută.

Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier.

Lecitina este bună, face parte din elementele care susţin celula nervoasă.

Toate vitaminele, toate mineralele au rol important în învăţare.

Celulei nervoase trebuie să-i dăm ceea ce îi place şi ceea ce este necesar pentru a o ţine în funcţiune. Ei îi mai trebuie oxigen, deci aer curat.

Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie„,  a explicat Prof. dr. Vlad Ciurea.

Neurochirurgul insistă, de asemenea, asupra dulciurilor. El susține că dulciurile care onțin zahar rafinat sunt extrem de nesănătoase. În schimb, am putea opta pentru gemul din fructe, fără zahăr. Mierea, de asemenea, este cea ai bună opțiune atunci când vorbim despre zahărul natural și sănătos.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel