Sari la conținut

Alimente care mențin creierul în formă și vă feresc de demențe

Alimente care mențin creierul în formă și vă feresc de demențe. Peștele, spanacul, uleiul de măsline, usturoiul și sucul de struguri întârzie îmbătrânirea creierului.

Mâncați săptămânal pește

Somonul, sardinele și heringul sunt pești bogați în acizi grași Omega 3, cu rol în protecția celulelor neuronale. Un nivel ridicat de Omega 3 crește nivelul de serotonină, substanța care crește buna dispozitie. Un studiu realizat de Rush Institute for Healthy Aging din Chicago a arătat că oamenii care consumă cel puțin o dată pe săptămână pește prezintă un risc mult mai mic de  Alzheimer decâ cei care consumă mai rar.

Spanacul incetineste deteriorarea creierului

Cercetătorii spun că spanacul s-a dovedit a fi plin de antioxidanți. James Joseph, șeful Laboratorului de Neuroștiințe de la Human Nutrition Research Center on Aging din Chicago, susține că spanacul încetinește declinul cognitiv și problemele legate de vârstă la nivelul sistemului nervos central.

Afinele ajută la coordonare și echilibru

Afinele coapte „mustesc” de antioxidanți care țin departe radicalii liberi (responsabili de boli grave precum cancerul). O dietă bogată în afine îmbunătățește memoria și aptitudinile motorii, inversând modificările produse de trecerea timpului în coordonare și echilibru.

Usturoiul crud, plin de antioxidanți

Cum poți să lupți cel mai bine împotriva procesului îmbătrânirii dacă nu mâncând usturoi, cunoscut pentru conținutul său bogat în antioxidanți? În plus, mai are și o serie de elemente care înlătură răceala și infecțiile. Cel mai bun este usturoiul crud, zdrobit.

Beti lapte cu cacao

Chang Young Lee, profesor de alimentatie la Universitatea Cornell, a descoperit că antioxidanții din două lingurițe de cacao pudră sunt de două ori mai puternici decât vinul roșu, de aproape trei ori mai buni decât ceaiul verde și de aproape cinci ori mai puternici decât antioxidanții din ceaiul negru.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel