Sari la conținut

Alimente care îți îmbolnăvesc inima. Tu cât de des le consumi?

infarct
Sursă foto: unsplash
Depresia afecteaza sanatatea inimii

Alimente care îmbolnăvesc inima. National Healthy Eating Day a întocmit o listă cu șase alimente care sunt bogate în sodiu și care ar trebui consumate cu moderație ca să nu afecteze inima.

Numeroase alimente conțin multă sare. Iar un consum excesiv de sare poate provoca boli cardiace grave. Așadar, iată ce alimente ar trebui să consumi cu moderație.

Alimentele care îți îmbolnăvesc inima

1. Pâinea. Este un aliment cu un conținut ridicat de sare. O felie de pâine conține aproximativ 15% din cantitatea zilnică recomandată de sare. E suficient să mănânci câteva felii de pâine pentru a trece de pragul recomandat.

2. Mezelurile. Indiferent că vorbim de parizer, crenvusti ori salam, mezelurile trebuie consumate cu modrație. Și ele îți pun inima în pericol. Și nu numai.  Sunt nesănătoase nu doar din cauza faptului că au în compoziție sare, dar și pentru alte ingrediente. Pe lângă faptul că îmbolnăvesc inima, aceste alimente cresc riscul de cancer.

3. Pizza. Un aliment delicios, dar care conține mult prea multă sare. Doar două felii de pizza acoperă cantitatea maximă de sare care poate fi consumată într-o zi.

4. Carnea de pui. Deși, mulți nu se așteaptă la acest lucru, carnea de pui se numără printre cele mai sărate alimente. Cantitatea mare de sare ajută la păstrarea eficientă a produselor de acest fel.

5. Supa.  Are nevoie de sare pentru a avea un gust plăcut. Așa ajunge un bol de supă să conțină peste 900 de miligrame de sodiu. De preferat, când gătiți supă, puneți doar foarte puțină sare.

6. Sandvisurile. Acestea sunt adevărate bombe cu sare, mai ales dacă au mezeluri și cașcaval.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomandă un consum de mai putin de 2 grame de sodiu pe zi, adică o linguriță de sare, ca măsură de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare. Sociatatea Americană a Inimii recomandă chiar mai puțin de 1,5 grame de sodiu pe zi pentru persoanele ce prezintă risc de boli de inimă.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel