Din cuprinsul articolului
În timpul tratamentului termic, anumite produse își pierd proprietățile nutritive, în special legumele și fructele. Dacă sunt reîncălzite, riscul de a diminua în mod semnificativ nutrienții este mult mai crescut. Astfel, pentru a profita de toate beneficiile, este recomandat să consumi o serie de alimente proaspete.
Stilul de viață haotic ne determină de multe ori să facem alegeri alimentare care nu ne aduc beneficii nutriționale. Alimentele de tipul fast-food sau produsele intens procesate sunt sărace în vitamine și minerale esențiale.
Pe de altă parte, anumite alimente sănătoase își pot pierde proprietățile nutritive, fiind situate pe lista produselor nesănătoase pentru organism. Iată ce alimente își pierd nutrienții dacă sunt reîncălzite și de ce este mai bine să le consumi proaspete.
Pește
Dacă mănânci pește pentru a combate anemia sau deficitul de B6, ia în calcul faptul că acesta conține piridoxină, cunoscută ca o vitamină B6, care este folosită pentru tratarea mai multor tipuri de anemie și deficit de B6. Doar că această vitamină este sensibilă la căldură, iar când peștele pierde conținutul de apă în urma reîncălzirii, pirodixina este eliminată, scrie csid.ro.
Cartofi
Cartoful este bogat în vitamina C, indiferent că vorbim de cartofi albi sau roșii. O porție de cartofi oferă 27mg de vitamina C, adică 45% din necesarul zilnic recomandat, fiind o sursă excelentă pentru a asimila această vitamină. Cu toate acestea, în timpul reîncălzirii, vitamina C se pierde, fiind indicat, astfel, să îi consumi imediat după gătire.
Ouă
Deși aroma ouălor nu se pierde în momentul reîncălzirii, nu putem spune același lucru și despre valorile nutriționale. Potrivit studiilor, în urma reîncălzirii lor se reduce activitatea antioxidanților, indiferent de metoda în care a fost preparat- fiert, la cuptor sau prăjit.
Broccoli
Broccoli face parte din categoria alimentelor care, odată reîncălzite, își pierd rezervele de vitamina C. Acesta conține 132mg de vitamina C, depășind cantitatea zilnică recomandată. Legumele verzi suferă și de pierderi de acid folic odată reîncălzite. Acidul folic ajută organismul să formeze celule roșii sănătoase și poate reduce apariția riscurilor din sarcină. Odată reîncălzite, alimentele care conțin acid folic își pierd proprietățile.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…