Categories: Stil de viaţă

Alimente care își pierd proprietățile nutritive în timpul reîncălzirii. Alimente pe care să le mănânci proaspete

În timpul tratamentului termic, anumite produse își pierd proprietățile nutritive, în special legumele și fructele. Dacă sunt reîncălzite, riscul de a diminua în mod semnificativ nutrienții este mult mai crescut. Astfel, pentru a profita de toate beneficiile, este recomandat să consumi o serie de alimente proaspete.

Stilul de viață haotic ne determină de multe ori să facem alegeri alimentare care nu ne aduc beneficii nutriționale. Alimentele de tipul fast-food sau produsele intens procesate sunt sărace în vitamine și minerale esențiale.

Pe de altă parte, anumite alimente sănătoase își pot pierde proprietățile nutritive, fiind situate pe lista produselor nesănătoase pentru organism. Iată ce alimente își pierd nutrienții dacă sunt reîncălzite și de ce este mai bine să le consumi proaspete.

Alimente care își pierd proprietățile nutritive atunci când sunt reîncălzite

Pește

Dacă mănânci pește pentru a combate anemia sau deficitul de B6, ia în calcul faptul că acesta conține piridoxină, cunoscută ca o vitamină B6, care este folosită pentru tratarea mai multor tipuri de anemie și deficit de B6. Doar că această vitamină este sensibilă la căldură, iar când peștele pierde conținutul de apă în urma reîncălzirii, pirodixina este eliminată, scrie csid.ro.

Cartofi

Cartoful este bogat în vitamina C, indiferent că vorbim de cartofi albi sau roșii. O porție de cartofi oferă 27mg de vitamina C, adică 45% din necesarul zilnic recomandat, fiind o sursă excelentă pentru a asimila această vitamină. Cu toate acestea, în timpul reîncălzirii, vitamina C se pierde, fiind indicat, astfel, să îi consumi imediat după gătire.

Ouă

Deși aroma ouălor nu se pierde în momentul reîncălzirii, nu putem spune același lucru și despre valorile nutriționale. Potrivit studiilor, în urma reîncălzirii lor se reduce activitatea antioxidanților, indiferent de metoda în care a fost preparat- fiert, la cuptor sau prăjit.

Broccoli

Broccoli face parte din categoria alimentelor care, odată reîncălzite, își pierd rezervele de vitamina C. Acesta conține 132mg de vitamina C, depășind cantitatea zilnică recomandată. Legumele verzi suferă și de pierderi de acid folic odată reîncălzite. Acidul folic ajută organismul să formeze celule roșii sănătoase și poate reduce apariția riscurilor din sarcină. Odată reîncălzite, alimentele care conțin acid folic își pierd proprietățile.

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

39 de secunde ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

21 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

40 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: