Din cuprinsul articolului
Sângele gros, cu hipercoagulabilitate, este o afecțiune în care sângele este mai dens și mai lipicios decât în mod normal și se datorează unei anomalii în procesul de coagulare a sângelui.
Atunci când sângele este prea gros, afectează circulația oxigenului, a nutrienților și a hormonilor și poate provoca deficiențe nutriționale, precum și niveluri scăzute de oxigen sau o afecțiune cunoscută sub numele de hipoxie. Sângele gros poate duce, de asemenea, la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
Pentru persoanele care au această afecțiune, se recomandă să fie atenți la unele alimente.
Ce trebuie făcut atunci când o persoană are sânge gros? Poliglobulia, policitemia sau cunoscută în mod obișnuit ca „sânge gros” este o anomalie în coagularea sângelui, care face sângele mai dens și mai predispus la coagulare.
Potrivit Ojo, pentru tratarea acestui tip de sânge, medicamentele prescrise de medicul specialist pot fi consumate și însoțite de o dietă bogată în alimente anticoagulante naturale, precum:
Pacienții cu coagulopatii trebuie să discute cu medicul hematolog și să evite consumul de alimente bogate în grăsimi.
Dacă urmați deja un tratament medical, trebuie să evitați sau să reduceți consumul de alimente care reduc eficacitatea medicamentelor precum alcoolul și alimentele bogate în vitamina K, de exemplu:
Ce cauzează îngroșarea sângelui?
Poliglobulia sau sângele gros este cauzată de scăderea oxigenului din sânge. Această anomalie poate fi prezentată prin:
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…