Din cuprinsul articolului
V-ați întrebat vreodată cât de benefice sau dăunătoare sunt alimentele pe care le consumăm pentru sănătatea noastră? Dieta dumneavoastră este de fapt o investiție în sănătatea dumneavoastră.
Preveniți cancerul cu o dietă din 5 ingrediente
Alimente care înfometează celulele canceroase. Dieta joacă un rol foarte important în prevenirea cancerului, una dintre cele mai importante probleme de sănătate ale timpurilor noastre. În acest caz, ceea ce mâncați este la fel de important ca și cantitatea pe care o consumați.
Alimentația sănătoasă presupune consumul de alimente din cinci grupe principale de care organismul nostru are nevoie. După cum majoritatea dintre noi știm, acestea sunt produsele lactate, carnea și peștele, fructele și legumele, cerealele și grăsimile. Alimentele probiotice au capacitatea de a regla flora intestinală. În acest scop, este necesar să consumăm un pahar cu apă de kefir și patru linguri de iaurt în fiecare zi. Un alt grup de alimente care protejează flora intestinală și favorizează creșterea bacteriilor benefice datorită conținutului lor de fibre sunt leguminoasele. Consumul de leguminoase 2 sau 3 zile pe săptămână oferă multe beneficii importante, de la reglarea glicemiei la prevenirea cancerului rectal.
Nu mâncați salam, cârnați și pastramă
Mănâncă somon, macrou și sardine – alimentele cele mai bogate în omega 3, care sunt bune pentru vedere și celulele creierului.Pe de altă parte, ar trebui să fiți atenți la consumul de carne roșie, care este bogată în fier, zinc, magneziu, potasiu și seleniu.Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul a 50 de grame de carne procesată pe zi crește riscul de cancer de colon cu 18%.Adică, acum este un fapt științific că un consum frecvent de carne procesată, cum ar fi cârnații, salamul și șunca, duce la cancer.
Consumați alimente colorate
Este important să consumați legume și fructe. Mâncați zilnic cel puțin 3-5 porții de fructe și legume. Cu cât mâncați mai multe fructe și legume colorate, cu atât veți asimila mai mulți antioxidanți. Preferați întotdeauna fructele și legumele cu o culoare mai închisă. Asigurați-vă că includeți în dieta dvs. legume de culoare verde închis, cum ar fi sfecla, spanacul și varza kale, cele de culoare roșu închis, cum ar fi rodia și afinele, cele de culoare galben-portocaliu închis, cum ar fi caisele, morcovii și dovleacul, cele de culoare violet, cum ar fi prunele, și cele albe, cum ar fi usturoiul și ceapa.
Făina integrală este de preferat
Cerealele, care conțin carbohidrați, proteine, vitaminele B și E și minerale precum magneziu, fier și zinc, sunt cele mai importante surse de energie pentru organismul nostru. Cu toate acestea, ar trebui să evităm carbohidrații simpli, cum ar fi făina albă, orezul, zahărul, mierea și dulciurile, deoarece aceste alimente cresc rapid glicemia și stimulează organismul să elibereze insulină. Ca urmare, secreția de insulină face ca excesul de zahăr să se acumuleze în sânge sub formă de grăsime. Din păcate, cantitatea crescută de grăsimi deschide calea dezvoltării cancerului. Prin urmare, este extrem de important să consumați alimente fabricate din produse cerealiere neprocesate, cum ar fi grâul integral, secara, ovăzul și bulgurul.