Categories: Stil de viaţă

Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești

Alimente care nu se reîncălzesc. Unele alimente își schimbă compoziția și își pierd proprietățile nutritive, multe dintre ele devenind toxice dacă sunt reîncălzite.
Iată care sunt cele opt alimente pe care ar trebui să eviți să le reîncălzești:

Alimente pe care să nu le reîncălzești

Ciupercile 

Ciupercile sunt ideale pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămân neconsumate, cel mai bine ar fi să le mâncăm reci. Acest lucru este valabil și în cazul în care au fost preparate supe sau mâncăruri ce conțin ciuperci. Atunci când sunt reîncălzite, ciupercile își schimbă compoziția de proteine și implicit gustul.

Datorită schimbării acestor compoziții pot să apară o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății vor fi practic inexistente.

Carnea de pui

La fel ca ciupercile, carnea reîncălzită își schimbă compoziția proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabilă o reîncălzire la temperaturi ridicate, a cărnii de pui care conține mai multe proteine decât carnea roșie. Dacă ești consumator de carne, mai bine o mănânci rece decât să o reîncălzești.

Cartofii

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui să îl reîncălzim pentru că își va pierde din proprietăți, devenind chiar toxic. Mănâncă-l imediat după preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îți va da acel sentiment de sațietate pentru mai mult timp.

Spanacul 

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriți. Acestea sunt potențial cancerigeni pentru corpul uman. Așadar cel mai indicat ar fi să mâncați o mâncare de spanac imediat după ce a fost făcută, pentru a vă bucura de beneficiile spanacului.

Sfecla

În același fel se procedează și cu sfecla. Aceasta conține nitrați , iar în momentul în care vor fi reîncălziți, se vor transfoma în nitriți.

Țelina și morcovii 

Țelina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gătită, împreună cu morcovii, sau trebuie mâncate proaspăt preparate. De asemenea, aceste două legume conțin nitrați. Puteți reîncălzi supa dacă scoateți din ea țelina și morcovii.

Ouă 

Ouăle sunt alimentele cu cel mai mare risc în momentul în care sunt reîncălzite, întrucât acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mâncare în care sunt implicate ouă fierte sau prăjite.

Recent Posts

Motivul pentru care cetățeii din Norvegia și Suedia sunt îndemnați să-și scoată banii de pe card și să aibă mereu în numerar

Suedia și Norvegia, două dintre cele mai avansate țări digital, au surprins recent anunțând că…

17 minute ago

Boala virală care amenință să declanșeze o pandemie mai gravă decât COVID-19. A ucis deja peste 1000 de oameni

Agențiile de sănătate avertizează, în legătură cu o posibilă pandemie: peste 1.000 de morți și…

47 de minute ago

Vine iarna: Prognoza meteo completă – lapoviță, frig, vânt puternic

Prognoza meteo completă. În zilele următoare, România va resimți o răcire bruscă a vremii, temperaturile…

o oră ago

Terapia care șterge ridurile și redă fermitatea pielii: fără operații, cu rezultate naturale

Pentru cei care își doresc să prevină și să diminueze semnele îmbătrânirii, tratamentul antirid Sculptra…

2 ore ago

Două zodii care vor avea mult noroc în noiembrie. Începe o perioadă de abundență și succes

Zodii norocoase în noiembrie. Intrarea în luna noiembrie promite o perioadă deosebit de norocoasă pentru…

2 ore ago

O durere de cap puternică și bruscă poate fi semnul unei sângerări la creier

Durerea de cap este o problemă comună, pe care mulți o experimentează din diverse cauze,…

3 ore ago

Citeste si: