Din cuprinsul articolului
Alimente pentru vindecarea plămânilor. Pe lângă renunțarea la fumat, evitarea poluării și infecțiilor, puteți menține sănătatea plănmâilor și consumând alimente care curăță, detoxifiază și scad inflamația.
Iată câteva exemple:
Somonul conține o cantitate mare de acizi grași Omega-3. În timp ce aceste grăsimi sănătoase au fost recunoscute pe scară largă pentru efectele lor de reducere a colesterolului, studiile arată că pot ajuta la ameliorarea simptomelor astmului.
Somonul nu numai că este bun pentru sănătatea plămânilor, ci ajută și la prevenirea bolilor cardiace. Desigur, somonul nu este singurul pește bogat în acizi grași Omega-3. Păstrăvul, sardinele și hamsia conține, de asemenea, aceste grăsimi sănătoase.
Nucile sunt o altă sursă excelentă de grăsimi benefice. Cercetările arată că un pumn de nuci pe zi poate reduce riscul de cancer. Unele studii susțin că o porție de nuci în fiecare zi vă poate reduce riscul de cancer cu până la 50%.
Semințele de in nu numai că au acizi grași Omega-3, ci au și lignani care oferă o serie de beneficii. Într-un experiment efectuat pe șoareci expuși la compuși toxici, animalele a căror dietă a inclus semințe de in au prezentat mai puține leziuni pulmonare la examenul microscopic.
Cercetătorii nu au putut stabili dacă acizii grași Omega-3 sau lignanii au cauzat acest rezultat. Dar ideea rămâne în continuare – semințele de in oferă beneficii mari pentru plămâni și sănătatea generală.
Știința medicală a demonstrat că inflamația cronică are un număr mare de efecte negative asupra sănătății dumneavoastră. Aceasta înseamnă că alimentele care luptă împotriva inflamației sunt deosebit de bune și pentru plămâni. Să vedem câteva exemple:
Ghimbirul este un condiment care a fost mult timp un remediu pentru astm în fitoterapie. Nu numai că luptă împotriva inflamațiilor, ghimbirul pare să promoveze în mod natural relaxarea musculară netedă în căile respiratorii ale plămânilor, ceea ce ajută la ușurarea respirației.
Curcumina din ingredientul antiinflamator activ care se găsește în curcuma, un condiment comun în alimentele din Orientul Mijlociu și din Asia. Curcuma are multe dintre aceleași beneficii pentru plămâni ca și ghimbirul.
Usturoiul este un alt condiment care reduce inflamația în organism. Nu numai că reduce inflamația, dar are și proprietăți antiseptice care ajută corpul să îndepărteze infecțiile. Un studiu a indicat că un consum de usturoi crud ar putea reduce rata cancerului pulmonar la fumători cu până la 40%.
Consumul de ceapă reduce inflamația și scade nivelul colesterolului, ceea ce poate oferi un impuls sistemului cardiopulmonar.
Ardeiul iute, nu numai că adaugă o notă picantă mâncărurile, dar stimulează, de asemenea, secrețiile sănătoase din corp, care protejează membranele mucoase. Acest lucru este important deoarece plămânii conțin o cantitate enormă de țesut de membrană mucoasă unde are loc schimbul de oxigen / dioxid de carbon.
Ardeiul iute conține beta-caroten, care este un puternic antioxidant care s-a dovedit că ameliorează simptomele astmului.
De asemenea, conține cantități mari de capsaicină, un compus care ajută la combaterea infecțiilor, la menținerea sănătății membranei mucusului și promovează îmbunătățirea fluxului sanguin. Un flux sanguin sănătos promovează nutrienți suplimentari pentru plămâni.
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…